full screen background image

10 UPOZORAVAJUĆIH SIMPTOMA DA JE VAŠE TIJELO PUNO PARAZITA. OBRATITE PAŽNJU…

--

Paraziti obično u naš organizam ulaze putem kože i usta uslijed loše higijene ili kontakta sa zaraženom osobom ili kontaminiranim mjestom. Ovo su znakovi koji ukazuju na prisustvo parazita u vašem tijelu:

Promjena apetita i gubitak težine – Najčešće ukazuje na trakavicu, a u tom slučaju osjećate veliku glad jer paraziti jedu hranu koju unesete u organizam. Zato odmah otiđite kod doktora.Umor i slabost – osjećaj slabosti, depresije, izmorenosti su čest pokazatelj prisustva parazita. To se dešava jer paraziti jedu hranu koju unosimo i produkuju otrove.

Zbog prisustva tih otrova, organi rade više, što uzrokuje gubitak energije i slabost. Zato ako jedete i spavate normalno, a imate ove simptome, otiđite doktoru.

Bolovi u stomaku – prisustvo parazita može dovesti do upale, nadutosti, bolova i iritacije u stomaku.Bol se dešava jer paraziti blokiraju prolazak,tj. izlučivanje štetnih materija.

Hronične probavne smetnje – Zbog upale koju izaziva crijevni parazit, dolazi do uništavanja vanjskog (zaštitnog) sloja crijeva, a to dovodi do hroničnog proliva. Ako i pored hrane bogate vlaknima imate proliv, posjetite doktora.

Analni svrbež – Kada ženka snese jaja to dovodi do pojave svraba. To se obično dešava noću, te je moguće da ćete imat problema i sa spavanjem.

Problemi sa kožom – Paraziti otpuštaju toksine koji dovode do pojave largija, ekcema, osipa kože. Osim problema sa kožom, dovode i do opadanja kose. Bolovi u mišićima i zglobovima se dešavaju zbog odgovora imunog sistema na toksine parazita.

Problemi sa zubima – Paraziti dovode do uništenja neurotransmitera i neurona, što itekako utiče na zdravlje zuba.

Mentalne promjene – uznemirenost, depresija, promjena raspoloženja, halucinacija se dešavaju zbog parazita.

Anemija – Jedući vašu hranu, uzimaju vitamine i minerale koji su vam potrebni. Najčešći simptom parazita kod djece, zato ako djeca sporo rastu i ne debljaju se, posjetite doktora.

Za više postova o zdravlju ne oklijevajte i slobodno posjetite našu web stranicu i podijelite sa svojim prijateljima.

 

Izvor: zabavneinformacije.website
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *