full screen background image

70 francuskih vojnika uhićeno i ispitano u sirijskog pokrajini Hasaka, tvrdi turska agencija Anadolu

--

Sirijska vojska je navodno uhitila oko 70 francuskih vojnika na kontrolnoj točki u sirijskoj pokrajini Hasaka, navodi turska novinska agencija Anadolu, koja se poziva na sirijske izvore.

 

Sirijske vlasti navodno su uhitile oko 70 francuskih vojnika na kontrolnoj točki u pokrajini Hasaka u konvoju kojeg je činilo 20 vozila, izjavila je turska agencija Anadolu, pozivajući se na sirijske izvore. Prema medijima, francuski vojnici su putovali za Kamišili u pokrajini Hasaka kako bi došli do Deir ez-Zor. Francuski vojnici su zalutali i greškom stigli na sirijsku kontrolnu točku, javlja agencija. Vojnici su uhićeni i ispitani, a vozila su ima pratražena.

Malo kasnije, na mjesto događanja stigli su i sirijski Kurdi, potvrđujući da se radi o francuskim trupama koje im pomažu. Prilikom pregleda vozila francuskih vojnika, sirijski vojnicu su pronašli precizna oružja (snajpere), kao i drugu vrstu modernog naoružanja, tvrdi televizijski kanal Telegram WarGonzo. Francuski vojnici su nakon pretresa i dolaska Kurda, pušteni da nastave put.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron se nedavno sastao s delegacijom FSA (Slobodna sirijska vojska), te im dao puno podršku Pariza.

 

Izvor: logicno.com
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *