full screen background image

Bakir Izetbegović: Sebija se borila sama, i izborila da bude nominovana za Predsjedništvo. Nisam je ja gurao i uhljebljavao ko druge!

--

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović kazao je da nije očekivao ovakvu podršku kandidaturi njegove supruge i direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović za državno Predsjedništvo.

On je u razgovoru za portal Vijesti.ba, rekao da je Denis Zvizdić dobio podršku s terena, a najavio je i Konvenciju SDA koja će biti održana krajem maja.

”Zvizdić je dobio natpolovičnu podršku sa terena tako da me ne bi iznenadilo da kadrovska komisija SDA pojednostavi stvari i predloži njegovu kandidaturu aklamacijom, bez tajnog glasanja na Konvenciji koja se treba održati 26 maja”, poručio je on.

Naglasio je da se Sebija Izetbegovićča ”borila i izborila – sama”.

”Ne tako davno postojao je snažan otpor u javnosti imenovanju Sebije izetbegović na poziciju direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Taj otpor je bio praćen šutnjom u strukturi SDA, izostankom podrške, čak i komentarima da je imenovanje bilo štetno po Stranku. Sebija se borila sama, i izborila. Napravila je preokret u KCUS kakav niko nije očekivao, uvela je red, vratila dugove, podigla nivo zdravstvene usluge. Pokazala je pri tom neobičnu hrabrost i viziju, snažnu lidersku crtu i harizmu.

I preokrenula javno mnijenje u svoju korist. Njenu kandidaturu za člana Predsjedništva BiH smo od početka demantovali i obeshrabrivali. I unatoč svemu tome, pa i mom ličnom negativnom odnosu spram njene kandidature, kao politička autsajderka je iz baze dobila snažnu podršku. Sebija će vjerovatno uskoro izrasti u snažnu ženu-političara kakvih treba bosanskohercegovačkom društvu”, naglasio je on.

 

Izvor: koktel.org
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *