full screen background image

BRITANSKI MEDIJI BRUJE – BOMBA ”POMRAČENJE”: Oružje kojim je NATO uništio električnu mrežu Srbije sada se sprema Severnoj Koreji! (VIDEO)

--

Južna Koreja se sprema da razvije grafitne, “zamračujuće” bombe, kako bi paralizovala električne centrale Severne Koreje, piše britanski “Telegraf”.

Južna Koreja aktivno radi na uvećanju svojih odbrambenih sposobnosti protiv severnog suseda i želi da razvije grafitne bombe jer one nisu smrtonosne po stanovništvo.

Ovo oružje priprema južnokorejska Agencija za razvoj odbrane, kao jedan od delova programa za prevenciju napada “Kil Čain”.

Obezbeđene su sve tehnologije potrebne za razvoj grafitne bombe. Projekat je u fazi kad možemo napraviti bombe u svako doba – rekao je neimenovani vojni izvor.

Program “Kil Čain” je napravljen da detektuje, identifikuje i presretne nadolazeće projektile u najkraćem mogućem vremenu.

Grafitne bombe su nesmrtonosno oružje koje se koristi za onesposobljavanje neprijateljskog elektroenergetskog sistema. One ispuštaju oblak veoma finih, hemijski obrađenih niti ugljenika iznad električnih komponenti. Te niti su toliko fine da se ponašaju kao oblak, uzrokujući kratke spojeve u električnoj opremi.

Prvi put su ih primenile Sjedinjene Države u Iraku devedesetih godina, kada je onesposobljeno 85 odsto električnih zaliha širom zemlje. “Telegraf” podseća da je slično oružje NATO koristio na metama u Srbiji, u maju 1999, kada je uništeno oko 70 odsto zaliha električne energije.

Analitičari veruju da bi ovo oružje dobro radilo na metama u Severnoj Koreji, koje su verovatno zastarele i nezaštićene.

Izvor: balkanbreakingnews.com

loading...Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *