full screen background image

Čast Papetu, Baki, Vahi, Hasetu: Džeko je najbolji svih vremena

--

Dok se igra, dok je vijeka, svijeta i nogometa na ovim prostorima, raspravljat će se, pričati, nadmudrivati ko je najbolji igrač BiH svih vremena.

Da se razumijemo, odmah na startu, Edin Džeko je najbolji! Svih vremena!

Asim Ferhatović, Ivica Osim, Franco Lovrić, Muhamed Mujić, Safet Sušić, Blaž Slišković, Vahid Halilhodžić, Franjo Vladić, Hasan Salihamidžić, Vahidin Musemić, Mirsad Fazlagić, Duško Bajević, Ilijas Pašić, Sergej Barbarez, Emir Spahić, Miralem Pjanić.., svaki u svoje vrijeme bili su uspješni, ali niti jedan od pomenutih nije imao internacionalnu klasu i uspjeh kakav je ostvario kapiten reprezentacije. A njegova karijera još traje.

Brojke sve govore. Statistika je egzaktna. Edinova karijera je impresivna. Briljantna.
Postići pedeset golova u tri najjače lige na svijetu na najbolji način potvrđuje Edinovu klasu.

Brazil je imao Pelea, Zicu i Ronalda, Argentina Maradonu i Mesija, Holandija Krojfa, Njemačka Bekenbauera i Mullera, Portugal Euzebia i Ronalda, Španija Raula, Italija Roberta Bađa, Mađarska Puškaša, Francuska Platinija i Zidanea, a BiH ima Džeku. Bh. dijamant je u rangu pomenutih.

Njegove ljudske kvalitete, humanost, bezuslovna spremnost da promoviše svoju zemlju i sve što je korisno za mlade samo upotpunjuje ram za sliku najuspješnijeg igrač BiH svih vremena.
Skoro da ne postoji neka humanitarna akcija u kojoj Džeko nije sudjelovao. Njegova je, i, kad govorimo o reprezentaciji, karijera sjajna. Da je imao bolje selektore, te da počesto reprezentacija pojedincima u i oko saveza nije služila kao poligon za prodaju igrača, uvjereni smo da bi kao istinski lider “Zmajeve” predvodio na još nekoj svjetskoj smotri. Možda će predstojeće evropsko prvenstvo biti najbolja prilika da se kao suvereni vladar “šesnaesterca” i kaliten BiH povuče s terena.

Na, kraju, Edin je domaći proizvod. Nikao i stasao na bh. terenima, školovan pod nadzorom bh. trenera, što ga još više izdvaja od svih pomenutih.

Džeko je definitivno naš najbolji brend, najpopularnija ličnost koju je BiH imala i ima. Naš najbolji ambasador. Igrač i karijera bez mrlje! Ima li, danas sutra, odnosno za dvije godine, kada budu nogometni izbori, bolje, uspješnije osobe za predsjednika NSBiH. Nema! Džeko je jedina osoba koja domaći nogomet i sport može izvaditi iz blata. Sretna je zemlja koja ima ambasadora kakav je Edin Džeko!

 

Izvor: R.S./Sportske.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *