full screen background image

Čelnici BH bloka su kukavice! Pobjegli su od odgovornosti zbog sumnjivih struktura Naše stranke i dijela SDP-a

--

Odbijanjem našeg poziva da jedinstveno stanemo u zaštitu interesa države, čelnici BH bloka su kukavički pobjegli od odgovornosti

SDA smatra da nasrtaji na cjelovitu Bosnu i Hercegovinu, kojima smo svjedoci, nalažu jedinstvo svih bosanskohercegovačkih političkih patriotskih snaga, saopćeno je iz ove stranke.

– Zbog toga je SDA nakon izbora javno uputila poziv svim strankama koje su dobile značajnije povjerenje građana da se zajednički i jedinstveno suprotstavimo destruktivnim politikama koje ne misle dobro ovoj zemlji. Odbijanjem našeg poziva da jedinstveno stanemo u zaštitu interesa države, čelnici BH bloka su kukavički pobjegli od odgovornosti i time svjesno doprinijeli slabljenu patriotskog političkog fronta koji se bori za Bosnu i Hercegovinu. Pri tome u svojim izjavama jasno potcrtavaju da im je BH blok preči od interesa države”, navode iz SDA.

Poručuju da “posebno začuđuje činjenica da su dokazane patriotske snage unutar DF-a i SDP-a, koje i same ukazuju na procese koji su usmjereni protiv BiH, na osnovu čega su i dobili povjerenje na izborima, na kraju popustili pod pritiscima nedozrelih i sumnjivih struktura iz Naše stranke i dijelova SDP-a”.

“Teza kojom dio BH bloka izjednačava ‘nacionalne stranke’ predstavlja sramni i nedopustivi pokušaj lažiranja historije i revizionizma. Na ovaj način se pokušavaju izjednačiti snage koje su napale državu 1992. i patriote koji su je branili. Neobjašnjivo je da patriote u DF-u i SDP-u koje su i sami učestvovale u odbrani BiH, odlučnije ne reaguju na ovakva sramna izjednačavanja”, poručuju.

Kako navode, SDA nikada nije u presudnim trenucima lutala niti bježala od odgovornosti, te će i ovaj put preuzeti odgovornost sa svima koji su spremni da brane interese Bosne i Hercegovine, njenu cjelovitost i jednakost svih ljudi na cijeloj teritoriji države, saopćeno jeiz Stranke demokratske akcije.

Izvor: (DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *