full screen background image

ČEMU ŠUTNJA, ZAŠTO NE DEMANTIRAJU Ako je Sebija Izetbegović helikopterom napustila Sarajevo?!

--

Nije poznato da je neko od političara, a mnogi su bili bolesni i ležali u bolesničkim krevetima koševske bolnice, bio na ovakav način medijski „zaštićen“

 

Nakon što su neki mediji, Avaz a potom i The Bosnia Times, objavili vijest da se na vrlo misteriozan i ništa manje spektakulran način dešaval stvarno „tajna operacija“ u Centralnom medicinskom bloku koševske bolnice kada je oko 14 sati naređeno da do 15 sati napuste radna mjesta i KCUS, društvene mreže su „gorjele“ od komentara jer se sumnjalo da je pacijent bila Sebija Izetbegović, osoba koja je kao supruga Bakira Izetbegovića i dirketorica KSCU imala skoro pa primat u medijima bar u par posljednjih godina.

The Bosnia Times, koji je imao svog insidera u KSCU saznao je i objavio dijagnozu dobivenu od neimenovanog izvora/doktora slijedeće sadržine: „Da, dijagnoza je vrlo teška… Sebija ima karcinom jajnika… sa metastazama… vidjet ćemo šta dalje…“

I nakon toga vladao je tajac. Hajd’ što se nije oglasio KSCU, da demantira ili potvrdi spekulacije, jer je KSCU davno postao kasarna u kojoj vlada vanredno stanje i režim ratne bolnice, drugi mediji su ostali potpuno po strani.

Ne, nije poznato da je neko od političara, a mnogi su bili bolesni i ležali u bolesničkim krevetima koševske bolnice, bio na ovakav način medijski zaštićen. Primjera je zaista mnogo. Pored toga neki režimski portali objavljivali su lažne vijesti o bolesti političara, što također nije nikakav sarajevski presedan. Ali, ovo jeste presedan, i više od toga! Uopće ne zaprepašćuje ponašanje bračnog para Izetbegovića da čak nemaju potrebu ni demantirati eventulano lažne vijesti iako je gospodin Izetbegović sklon prozivati novinare da „lažu“.

Mediji, da su voljni, mogli bi povezati informacije o odsustvu bračnog para iz „javnog života“ duži period, tako da nisu otišli ni na otvaranje aerodroma u Istanbulu, što je bila njihova posebna „poslastica“ od kada su zasjeli na tron; on nacionalnog vođe, a ona na prve dame u Bošnjaka.

Građane treba čuditi ponašanje medija koji svojom šutnjom dokazuju u kojoj su mjeri kontrolirani od strane režima. Dakle, prave nas budalama do poslednjeg daha.

Stoga objavljujemo posljednju insajdersku informaciju o dešavanjima na koševskoj bolnici, a ona glasi: „Seka je u ponedjeljak oko podne izašla sa odjeljenja i kobajagi obišla pacijente na kardiohirurgiji. Kao… nije joj ništa, a jadna se napela da isfolira par ležećih pacijenata, kao da je sve normalno. A jedva je na nogama stajala. Onda je sišla do auta koje ju je odvezlo na pomoćno igralište Koševa, a odatle je odvežena helikopterom… Pretpostavljamo da je otišla samo do aerodroma pa dalje, jer helikopterom se ne može letjeti dalje od Zagreba ili Beograda. Tako da… to je to. Sumnjamo da ćemo sad neko vrijeme išta saznati. Mada… uvijek negdje procuri…“

 

Izvor: (TBT)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *