full screen background image

ČESTO ZNOJENJE, LOŠ SAN, LUPANJE SRCA SU SAMO NEKI OD SIMPTOMA OBOLJENJA MODERNOGA VREMENA: PROVJERITE I SVE DRUGE SIMPTOME, PA AKO IH IMATE OBAVEZNO SE JAVITE SVOME DOKTORU

--

Da li ste baš često zabrinuti, bilo da se radi o problemima na poslu i sa vašim šefom, ili se radi o iščekivanju rezultata nekoga testa u vezi vašega zdravlja’ Da li ste nervozni često dok upravljate vozilom, posebno kada je velika gužva. Možda postoji mjesto za zabrinutost u vašem slučaju.

Anksioznost i njeni simptomi dosta često nisu odmah vidljivi, i većina njih se razvija tokom vremena, a s obzirom da svako od nas ima probleme i tjeskobe zaista je veoma teško znati kada je toga malo previše za nas.

Stoga, ono što vi treba da uradite je da obratite pažnju na ove znakove kao što su trnci po cijelome tijelu i ukočenost tijela. Zatim bol u prsima, vrtoglavica, česte glavobolje i napetost u vratu, osjetljiva koža, nervozni želudac i česta pulsiranja u vašem uhu.

Također obratite pažnju o čestim promjenama kada vam je stalno vruće, pa hladno, kada su vam usta često suha ili imate česte mučnine ili probleme sa kratkim dahom. Obratite pažnju i na tupi bol u licu, na ubrzani puls, veće znojenje, veliku slabost u nogama, te nemirnost, posebno pred spavanje, stalno i opsesivno razmišljanje o nekim stvarima , te osjećaj da gubite kontrolu nad svime.

Na sve to budite i oprezni ako kod sebe primjetite da izbjegavate većinu sasvim normalnih životnih situacija, kada nemate niti malo mogućnosti za odmor, te ako imate izvjesne probleme sa spavanjem

Sve su ovo simptomi koji ukazuju na neki tip anksioznosti, a sve je to povezano sa određenim situacijama u vašem životu, pa čak i razgovor za posao može da uzrokuje više simptoma.

Izvor: dobardan.info
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *