full screen background image

Dijamant ovo ne zaslužuje: Surovi napadi na ličnost Edina Džeke, treba ih biti sramota!

--

Roma je nakon teškog poraza od Fiorentine (7:1) danas odradila redovni trening. Situacija u Trening-centru u Trigoriji bila je prilično mirna. Nekoliko navijača stiglo je nagrditi svoje ljubimce.

Na udaru se našao i Edin Džeko. On je pri izlasku iz Sportskog centra zaradio ironičan pljesak.

– Dobar posao. Bravo “fenomeno”. Pet minuta i izašao si – glasila je poruka upućena Dijamantu, uz neizbježne psovke, prenosi Romanews.

Inače, kazna koju je Džeko dobio za crveni karton u četvrtfinalnoj utakmici Kupa Italije protiv Fiorentine nije zadovoljila brojne ljubitelje fudbala u Italiji.

Džeko je kažnjen sa dvije utakmice neigranja u Kupu Italije naredne sezone, a morat će platiti i kaznu od 10.000 eura zbog uvreda koje je izgovorio na račun glavnog arbitra, no mnogi smatraju da je bh. fudbaler suviše dobro prošao, te misle da je trebao dobiti rigorozniju kaznu.

To je nekolicina njih pokazala u svojim komentarima na društvenim mrežama, a Džekin slučaj poredili su i sa slučajem Stefana Radua koji je za sličan incident sa sudijom dobio četiri utakmice zabrane.

“To je to. Džeko pljuje na sudiju i dobije dvije utakmice, a Radu četiri? Zar se ne stidite sebe?”

“Činjenica da će igrati ovog vikenda je totalno smiješna”.

“Dvije utakmice suspenzije i to u utakmicama Kupa naredne godine. Smiješno”

“Tačno, ovo je smiješno. Pljunuo je sudiju. Kup Italije ili ne. Respektabilna organizacija bi nastojala odmah ga suspendovati”.

“Četiri utakmice suspenzije za Radu, za Džeku dvije. Neću dodati ništa više”.

Ipak, na sve ovo dodati da prema informacijama portala bhdijaspora.net nigdje u službenom zapisniku nije stojalo da je Džeko pljunuo sudiju tako da su ove kritike itekako neopravdane.

Pogledajte snimak i procijenite sami šta se dogodilo.

Izvor: bhdijaspora.net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *