full screen background image

Djetetu iz Niša za krštenje poklonili lutku koja je ŠOKIRALA SVE PRISUTNE!

--

Kada je kćerkica Nišlijke S. J. za krštenje dobila na poklon lutku, ni na kraj pameti joj nije bilo kakvo će ih iznenađenje dočekati pošto otpakuju ambalažu i zavire ispod garderobe plastične igračke. Iako se na osnovu natpisa na kutiji jasno može zaključiti da je u pitanju lutka i to djevojčica, jer ima jasno nacrtan karmin i roze garderobu, kada joj se skine odjeća može se vidjeti da ima – muški polni organ!

– Kćerkica koja ima svega šest mjeseci, dobila je lutku kao poklon na krštenju. Vidjela sam da ima i neko dugme koje, kada se pritisne, trebalo bi da se čuje muzika. Pošto se nije čula muzika, skinula sam odjeću sa lutke i šokirala se. Lutka je imala muški polni organ. Na kutiji jasno piše “Baby girls fashion“, lutka je našminkana i jasno je da je namijenjena djevojčicama, pa je najblaže rečeno neprimjereno da ima muški polni organ – kaže majka djevojčice S. J. iz Niša.

Ona kaže da je pomislila da je njihov primjerak lutke feleričan jer se boja glave razlikovala od boje tijela, pa je pokušala da je zamijeni. Ali, u prodavnici se uvjerila da i druge lutke imaju isti “feler“.

– Mislila sam da samo naša lutka ne valja, da je došlo prilikom greške tokom sklapanja i da su pomiješali glavu i tijelo. Ali, kada je prodavac uzeo jednu istu takvu lutku sa rafa i otvorio je, i ona je imala muški polni organ. Nisu mogli da je zamijene jer nismo imali račun, budući da smo je dobili na poklon – kaže S. J.

Ona navodi da su pokušali da ukažu prodavcima na to da je proizvod pogrešno delkarisan i da bi trebalo da se na ambalaži naznači precizno kakva su karakteristike igračke i kome je namijenjena.

Bez dekleracije

– Nemam ništa protiv različitosti, ali kao izbor odraslog pojedinca, a ne kao nametanje tek rođenom djetetu. U prodavnici kažu da nisu oni krivi jer “nam nisu oni poklonili lutku“. Pa ko može prilikom kupovine da otvori ambalažu, skida garderobu sa lutke da bi provjerio da li ženska lutka ima muški polni organ!? Ovako deklarisan proizvod nije adekvatan ni za pol ni za uzrast djece kojoj je namijenjen – dodaje ona.

U prodavnici (naziv radnje poznat redakciji) nismo uspjeli da dobijemo informaciju odakle su na naše tržište stigle ove lutke, da li su prilikom nabavke imali informaciju da lutka ima muški polni organ, da li je bilo još pritužbi kupaca, koliko je takvih igračaka prodato i da li će ih vratiti dobavljaču.

 

Pozivom na broj telefona prodavnice, rečeno nam je da pitanja dostavimo mejlom i da će vlasnici odgovoriti na njih. Na pitanja poslata na mejlove ove firme, odgovor nije pristigao do zaključenja teksta.

(Blic)
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *