full screen background image

DODIK “POMIRITELJ”: “Srebrenica nam daje šansu da se pomirimo, SVI ZLOČINCI koji su ovdje počinili zločin moraju biti osuđeni”

--

Ovo je specifično mjesto zbog tragedije koja se ovdje desila, ali mjesto koje daje šansu da se pomirimo, da se ne dijeli bol, nego jednostavno da svi oni koji su odgovorni za bilo koji zločin odgovaraju, a da se bol poštuje i uvažava”, rekao je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da najveće priznanje općine Srebrenica – Plaketu sa zlatnim grbom, koje mu je danas dodjeljeno, ne doživljava kao pobjedu nad bilo kim, već kao priznanje za razvoj ove lokalne zajednice.

“Za mene je to priznanje, ne samo za moj rad, nego i za odnos Republike Srpske prema ovoj opštini u kontinuitetu, u teškim uslovima i poslijeratnoj obnovi Srebrenice”, rekao je Dodik novinarima, nakon svečane sjednice Skupštine općine održanoj povodom Dan opštine.

Dodik je naglasio da je Srebrenica uvijek posmatrana kao lokalna zajednica u koju treba dodatno ulagati kako bi se “osposobila i počela fino da izgleda”, kao što se to već sada može primijetiti, prenosi Srna.

“Ovo je specifično mjesto zbog tragedije koja se ovdje desila, ali mjesto koje daje šansu da se pomirimo, da se ne dijeli bol, nego jednostavno da svi oni koji su odgovorni za bilo koji zločin odgovaraju, a da se bol poštuje i uvažava”, rekao je Dodik.

Predsjednik RS-a je naglasio da je zahvalan Srbiji i njenom predsjedniku Aleksandru Vučiću što je pomogao ovu lokalnu zajednicu na vidljiv način.

Da nije bilo te svesrdne pomoći, sigurno mnogo stvari ne bi uspjeli da uradimo”, rekao je Dodik.

Dodik je zahvalio na uručenom visokom priznanju svima onima koji su ga predložili, kao i onima koji su donijeli odluku o dodjeli priznanja.

 

Izvor: slobodna-bosna.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *