full screen background image

DREVNI TEKSTOVI OTKRIVAJU STRAŠNU ISTINU: Zemljom je nevjerovatnih 241.000 godina vladalo 8 kraljeva koji su sišli sa neba

--

Neotkivene tokom godina, od strane naučnika u brojnim regijama u drevnoj Mesopotamiji, kopije onoga što se veruje da je jedini rukopis –  Liste Sumerskog kralja – daju detalje o tome kako je u dalekoj prošlosti našom planetom vladalo osam misterioznih kraljeva tokom zapanjujućeg period od 241.000 godina. Lista čak navodi da su ovi vladari “sišli sa neba.“

Lista Sumerskog kralja priča neverovatnu priču u kojima je mnogima teško da poveruju.

Nazvana Listom Sumerskog kralja – ovaj drevni rukopis daje detalje o tome kako je u dalekoj prošlosti našom planetom vladalo osam misterioznih kraljeva tokom zapanjujućeg perioda od 241.000 godina.

“… Nakon što je kraljevstvo sišlo sa neba, kraljevstvo je bilo u Eridugu. U Eridugu, Alulim je postao kralj; on je vladao 28.800 godina. Alaljar je vladao 36.000 godina. 2 kralja, oni su vladali 64.800 godina…“

“… U 5 gradova 8 kraljeva; oni su vladali 241.200 godina. Onda je poplava sve preplavila…“ to je napisano u prvom delu Liste Sumerskog kralja.

Ali kako je moguće da osam kraljeva vlada tokom perioda od 241.200 godina?

Stručnjaci veruju da je odgovor jednostavan: lista spaja praistorijske i “vladare mitološke dinastije,“ koji su uživali neverovatno duge vladavine sa uverljivijim istorijskim dinastijama. Drugim rečima, naučnici nam govore da su neke stvari napisane u Listi Sumerskog kralja tačne, dok druge – kao što su neverovatno duge vladavine – jednostavno ne mogu biti.

Osim toga, ne samo da nam Lista Sumerskog kralja govori koliko su dugo ti kraljevi vladali Zemljom, nego ona konkretno govori da je ovih osam kraljeva “sišlo s neba,“ nakon čega su vladali zapanjujće dugo.

Zanimljivo, lista dalje opisuje kako su ovih osam kraljeva dočekali svoj kraj tokom Velike poplave koja je preplavila celu Zemlju.

Lista takođe opisuje šta se desilo nakon poplave, što se jasno navodi da je “još jedno kraljevstvo sišlo sa neba,“ a ovi misteriozni kraljevi su ponovo vladali nad ljudima.

Ali, da li je Lista Sumerskog kralja mešavina istorijskih dokazivih kraljeva i mitoloških bića? Ili je moguće da su naučnici samo kategorisali neke od vladara kao mitološke, zbog njihovih posebnih karakteristika?

Decenijama su ljudi verovali da je priča opisana u Listi Sumerskog kralja – neverovatno dugovečni kraljvevi, njihovo uništenje tokom Velikog potopa, i njihova zamena novim kraljevima koji su došli odozgo – bila samo još jedan deo mitologije.

Međutim, postoje mnogi autori i istraživači koji se ne slažu, sugerišući da ono što se nalazi u Listi Sumerskog kralja uopšte ne mora biti mitologija, ukazujući na činjenicu da istraživači danas delimično priznaju neke od kraljeva koji su navedeni u Listi.

Činjenica da Lista Sumerskog kralja pominje osam kraljeva, njihova imena i dugu vladavinu, kao i njihovo poreklo – kraljevstvo je sišlo sa neba – je dodala ono “šta ako“ je ono što je napisano u Listi Sumerskog kralja stvarna istorijska referenca?

Šta ako je, pre nekoliko hiljada godina, pre moderne istorije, našom planetom vladalo osam kraljeva iz drugog sveta koji su došli na Zemlju sa udaljenog mesta u svemiru, i vladali Zemljom tokom perioda od 241.000 godina, samo da bi se vratili na nebo?

Šta ako su podaci dati u Listi Sumerskog kralja sto posto tačni i da su, za razliku od onoga što predlažu vodeći naučnici, ove duge vladavine bile moguće, u vreme kada su civilizacija, društvo i naša planeta bili mnogo drugačiji nego danas?

Da li ovi drevni tekstovi dokazuju da su Zemljom vladali drevni astronauti tokom 241.000 godina? Ili – kako naučnici sugerišu – je Lista Sumerskog kralja mešavina istorijskih zapisa i mitologije?

Webtribune.rs

loading...Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *