full screen background image

Džanan Musa večeras na NBA draftu: Vrijeme je za najjaču košarkašku ligu svijeta

--

Musa je jedan od 11 igrača koji su se prijavili iz Evrope, a navodno je poslije Luke Dončića najviše oduševio američke skaute. Musa je odradio workout u pet klubova, a to su Indiana Pacers,Denver, San Antonio Spurs, Utah i Portland.

“Musa je veoma talentovan šuter, a tek ima 19 godina. To radi za njega, mladi je talent, a već se dokazao. Većina skauta će vam reći da je drugi najveći talent iz Evrope nakon Luke Dončića. On zna šutirati i pogađati, može se razvijati vremenom”, izjavio je Jeremy Woo, američki reporter, pisac i analitičar NBA Drafta za Sports Illustrated.

Musa je nakon treninga sa Utah Jazzom bio poprilično zadovoljan onim što je na tlu SAD-a pokazao, a rekao je da je jedan od najboljih igrača na ovogodišnjem NBA draftu.

S druge strane, Ajdin Penava na NBA draft dolazi sa univerziteta Marshall na kojem je u prošloj sezoni igrao sjajno i njegovo pojavljivanje na NBA draftu samo po sebi je veliki uspjeh za bh. košarkaša.

Ukoliko ne bude izabran od nekog kluba, postoji mogućnost da Penava košarkašku karijeru nastavi u Evropi, a za sada je najviše oduševio skaute Phoenixa.

Najveći favorit za prvi izbor je centar Univerziteta Arizona DeAndre Ayton, a osim njega među favoritima su Marvin Bagley III (Duke), Jaren Jackson Jr. (Michigan State), Michael Porter Jr. (Missouri) i Mohamed Bamba (Texas).

Slovenski košarkaš Luka Dončić je također zanimljiv brojnim klubovima, a očekuje da će biti među prvih pet izabranih.

Na NBA draft je prijavljeno ukupno 236 košarkaša, a među njima i bh. dvojac koji čeka ispunjenje dječačkih snova i igranje u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta – NBA ligi.

Izvor: klix.ba



Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *