full screen background image

DŽIHADISTI OPET DOBILI PO NJUŠKAMA U DEIR EZ ZORU: Sirijska vojska ih razbila navođenim raketama!

--

Islamska država je pokrenula malu ofanzivu u provinciji Deir Ez Zor u nedelju, a cilj je bio slamanje odbrambenih snaga Sirijske arapske armije (SAA) kod kružnog toka Panorama u zapadnom delu pokrajine.

ID je započeo ofanzivu napadom na odbranu sirijske vojske istočno od Panorama škole; što je dovelo do žestoke borbe koja je trajala nekoliko sati u nedelju.

 Islamska država nije uspela da probije sirijsku odbranu, pokušala je da dovede pojačanje iz doline Tajem, međutim, konvoj je uništen nakon što je nekoliko navođenih projektila pogodilo njihova vozila.
 Prema vojnom izvoru, najmanje 7 militanata je ubijeno u blizini kružnog toka Panorama i veliki broj drugih terorista je eliminisan u dolini Tajem pre nego što je Islamska država konačno odustala.
 Kao odgovor na ofanzivu Islamske države, ruske vazduhoplovne snage su u nedelju izvršile nekoliko vazdušnih napada protiv njih u Deir Ez Zoru, rano ujutro. Oni su gađali položaje Islamske države u okrugu Umal, Tardeh i području DŽnenah Al-Baghilijah.
 Razljućeni porazom, džihadisti Islamske države su sinoć počeli da ciljaju civile u Kusour distriktu u Deir Ez Zoru, ispalivši nekoliko granata u gusto naseljene četvrti i tako su ubili jednu osobu i ranili više od 20 drugih.
Izvor: koktel.org
loading...Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *