full screen background image

EHF usvojio žalbu Švicaraca, naš savez ima rok do 31. januara da pošalje svoj izvještaj

--

Podsjetimo, nakon što je u Tuzli Bosna i Hercegovina savladala Švicarsku rezultatom 21:15 gosti su uložili žalbu tvrdeći da je Tomislav Nuić, koji je igrao sedam minuta i postigao jedan pogodak, nastupio suprotno pravilima.
Naime, Švicarci su tvrdili da Nuićevo ime nije bilo u službenom zapisniku, a čitavu zbrku napravio je delegat meča Darko Repenšek koji nije upisao Nuića na spisak igrača iako su njegovi dokumenti uredno predati prije meča.
Repenšek je u izvještaju koji je poslao EHF, a koji je dobio i RSBiH, napisao da je on napravio grešku, te da je Nuić imao pravo nastupa.
No, i pored toga EHF je usvojio žalbu, ali još uvijek nije donio konačnu odluku o tome koja će reprezentacija igrati u baražu za SP.
Ukoliko utakmicu registruje postignutim rezultatom, to bi značilo da bi naša reprezentacija osvojila prvo mjesto u kvalifikacionoj grupi 6, te bi igrala u baražu za Svjetsko prvenstvo koje će se 2019. godine održati u Njemačkoj i Danskoj.
No, ukoliko registruje utakmicu službenim rezultatom 10:0 u korist Švicarske, to bi značilo da su Švicarci osvojili prvo mjesto u kvalifikacionoj grupi 6, te bi oni igrali u baražu.
Rukometni savez BiH ima rok do 31. januara da pošalje svoj izvještaj u sjedište EHF-a.
Žrijeb baraža je zakazan za 27. januar i u njemu će umjesto BiH ili Švicarske biti kuglica sa “ekipom X”.
Izvor: klix.baKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *