full screen background image

GENERALNI SEKRETAR UN-a ZNA O ČEMU JE RIJEČ: Guterres dao podršku Majkama Srebrenice i obećao da će na 25. godišnjicu od genocida nad Bošnjacima u Srebrenici…

--

… nastojati da posjeti Memorijalni centar žrtava genocida u Potočarima

Generalni sekratar Ujedinjenih nacija, António Guterres održao je sastanak sa delegacijom iz Bosne i Hercegovine u kojoj su bili Munira Subašić, predsjednica Udruženja “Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa”; Kada Hotić, potpredsjednica Udruženja “Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa” i Murat Tahirović, predsjednik Udruženja žrtava i svjedoka genocida u Bosni i Hercegovini.

Guterres je dao punu podršku Majkama Srebrenice, obećavši im, da će na 25. godišnjicu od genocida nad Bošnjacima u Srebrenici nastojati da posjeti Memorijalni centar žrtava genocida u Potočarima.

Subašić, Hotić i Tahirović održali su sastanke sa Pramilom Patten, specijalnom predstavnicom Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija za seksualno nasilje u sukobu kao i sa Nicolasom Gerardom, specijalnim predstavnikom Generalnog sekretara UN-a za djecu i oružani sukob.

Delegacija iz BiH upoznala je sagovornike sa statusom žrtava u BiH i svim problemima s kojima se suočavaju. Istakli su i konstatno negiranje presuda međunarodnih sudova za genocid od dijela vlasti u BiH. 

Izvor: slobodna-bosna.ba
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *