full screen background image

H. Clinton: Za moj poraz od Trumpa je kriv ”zlotvor Putin”

--

U intervjuu za The Sunday Times je bivša predsjednička kandidatkinja Hillary Clinton nazvala Putina “pravim zlotvorom”. Po njenom mišljenju, on se želi osvetiti zbog propasti Sovjetskog Saveza i širenja NATO pakta, te tvrdi kako ju je Putin i osobno uvrijedio.

 

U intervjuu za The Sunday Times je bivša kandidatkinja za predsjednicu Sjedinjenih Američkih Država Hillary Clinton priznala da se osjeća “monstruozno odgovorno” jer ne može shvatiti kako ju je porazio Donald Trump.

“Nije stvar toliko što sam izgubila, koliko od koga sam izgubila. To je vrlo uznemirujuće, jer se jednostavno ne bih složila s tim da sam izgubila od nekoga koga bih nazvala normalnim republikancem”, kaže Hillary Clinton.

Između mene i Georgea W. Busha postoje duboke razlike, ali sam uspjela shvatiti njegov svjetonazor. Poznavala sam njegovog oca, znala sam Reagana i među nama je bilo mnogih političkih neslaganja, ali ne bih osjećala da je pravi poraz za našu zemlju da smo odabrali nekoga tko i ne zna puno o svemu, ali se onda brine za nju”, rekla je Clinton.

U svojoj knjizi ”Što se dogodilo”, Clinton za poraz od ”ženomrsca Trumpa” krivi američki izborni sustav, lažne vijesti koje su se širile putem društvenih mreža, te druge vrste intervencija poduzetih od strane ruskog predsjednika Vladimira Putina, kojega je Clinton nazvala ”pravim zločincem”.

Prema bivšoj američkoj državnoj tajnici, Putin želi se osvetiti zbog propasti Sovjetskog Saveza i SSR-a i širenja NATO pakta. Također ”tvrdi kako ju je Putin osobno uvrijedio” , navodi britanski list.

“Američka politika demokratizacije i zaštite bivših sovjetskih država devedesetih godina nije bila prihvatljiva za Rusiju. Putin je rekao da je slom Sovjetskog Saveza najgora katastrofa u povijesti čovječanstva”, rekla je Clinton.

”U listopadu prošle godine je američka vlada službeno optužila Rusiju za hakiranje računalne mreže Demokratske stranke Sjedinjenih Američkih Država i izjavila da se Moskva pokušava uplitati u predsjedničke izbore. Uz pomoć državnih medija kao što su RT i Sputnik, kao i internetskih trolova, Rusija je širila lažne vijesti s ciljem da našteti kampanji Hillary Clinton”, piše The Sunday Times.

Govoreći o ruskoj intervenciji u predsjedničkim izborima, Clinton je naglasila ”kako nijedna zemlja nije napala SAD i prošla bez ikakvih posljedica”.

Izvor: logicno.com

loading...Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *