full screen background image

HADŽIFEJZOVIĆ U CD-U NE SPOMINJE AFERU SA IMENOVANJEM CENIĆKE, RADONČIĆ ZADOVOLJAN!

--

Opsjednutost Bakirom Izetbegovićem i Strankom demokratske akcije do sada je Senad Hadžifejzović knjižio kao brigu za opće dobro, jer ova partija i njen prvi čovjek imaju najveću političku moć u državi.

Mogla je ta logika „piti vode“ i po strani se ostaviti što neki veoma bitni akteri u političkoj eliti nisu bitni popularnom voditelju pri njegovom proaktivnom kritizerstvu.

Nedavno poniženje Bošnjaka i patriota, koje im je priredio Fahrudin Radončić imenovanjem Svetlane Cenić za predsjednicu Nadzornog odbora BH Telecoma, firme u većinskom vlasništvu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, otkrilo je da Hadžifejzović, ustvari, politički motiviran pri svojim medijskim djelovanjima. Tu pristrasnost smo jasno vidjeli 29. i 30. septembra, kada se emitiraju emisije Centralni dnevnik sa Senadom Hadžifejzovićem na Face TV-u, jer nije bilo ni riječi o Cenićki i Radončiću. Iako je ovo imenovanje bila top-tema medija, Hadžifejzović je propustio da je uvrsti u svoj kolažni program.

No, tu se ne završava pristrasnost ovog urednika. Umjesto da izanalizira postavljanje ratne sekretarice Nikole Koljevića i Jovana Tintora i pomoćnice Momčila Krajišnika u Nadzorni odbor BH Telecoma, Hadžifejs u svojoj emisiji prenosi kritike na govor Bakira Izetbegovića održanom na skupu Dan Bošnjaka.

Upitnik koji stvaraju ove činjenice, da u dva CD-a vlasnik Face TV ne spomene sporno imenovanje iza kojeg stoji Radončić, a brzo reaguje i pronađe prostora za kritikovanje Izetbegovića na okupljanju Bošnjaka, što je bila žaoka i Dnevnog avaza, ima svoj odgovor: Senad Hadžifejzović je medijski zaštitnik Fahrudina Radončića.

 

Izvor: dn-novine.info
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *