full screen background image

HAOS I RASKOL U SNSD-u – SUKOB RADOJIČIĆA I DODIKA!

--

“Sukob između Igora Radojičića, aktuelnog gradonačelnika Banja Luke, te predsjednika banjalučkog Gradskog odbora i Milorada Dodika, predsjednika RS i Stranke nezavisnih socijaldemokrata je kulminirao tokom zajedničke posjete potkozarskim područijima, nedavno pogođenim vremenskim nepogodama!

Konstantna opstrukcija Igora Radojičića u zajedničkim istupima i pojavljivanjima sa Miloradom Dodikom u ovom slučaju je spriječena direktivom i „privođenjem“ vodećeg čovjeka Banja Luke na mjesto događaja! Sa ciljem ubiranja političkih poena i prikazivanje do sada, bezbroj puta, primjenjenog efekta da se narodu napravi problem, pa „navodno“ spasilački rješava, po cijenu sile se moralo obezbjediti prisustvo gradonačelnika!

Verići. Odmor na ranču u Priječanima prekinulo Milino naređenje.

Podjela SNSD-a na više frakcija je uveliko i duže vrijeme poznata stvar, ali sredstva za prikazivanje vještačke idile prema javnosti su se radikalizovala u „prevaspitivanju“ pojedinih članova unutar stranke!

Dosadašnji „spektakli“ pri puštanju u promet nekoliko metara asfaltiranog seoskog puta, raznoraznalovačka druženja i ostali pompezni mikroprojekti upriličeni uz prisustvo Milorada Dodika i saradnika su tolerisali odsustvo Igora Radojičića! Tačnije, uz saznanje da Radojičić svjesno i planski izbjegava društvo odlazećih partijskih drugova, jedini izlaz je nađen u nekonvencionalnom obezbjeđenju prisustva odmetnutog partijaškog kolege!

Da stvar bude jasna, nema Radojičić, kao ni Dodik osjećaj empatije, solidarnosti i posebne emocije prema unesrećenom narodu! Naprotiv, željeli bi da narod svakodnevno doživljava neku kataklizmu, pa da se sa njegovim novcem pojavljuju kao „spasioci“! U tom kontekstu i ne vrijedi, bar u ovom trenutku, tražiti objašnjenje kako je na par kilometara vazdušne linije od razorenih sela protivgradna zaštita napravila raketnu „zavjesu“ i spasila bakinačke voćnjake i imanja?! Da nije tragično, bilo bi komično „vađenje“ na zabranu kontrole leta! Već viđeno u prošlosti kada je poplavljena Banja Luka usljed propusta ljudskog faktora u HE Bočac- nikad pokrenuta istraga! O tome toliko, za sada, tek da nije zaboravljeno!

Konkretno, zbog ranije primjenjene metodologije utjerivanja straha, Igor Radojičić je samo  prolongirao ambiciju za istupanje iz stranke i cjepanje iste! Defanzivu u tom momentu naspram Milorada Dodika i poraz u tom secesionističkom pokušaju je amortizovao, po sebi afirmativnom izjavom o politici kao nečemu što nije za jedan dan! Donekle i logično, jer je do tada samo, na periferiji dešavanja, finansijski uživao tekovine politike! Smatrajući se kratkoročno poniženim, a u daljem političkom djelovanju protiv Dodika, pristupio je angažmanu koji u potpunosti odgovara njegovom kukavičkom i poganom karakteru, hinjski i maksimalno iza leđa!

Mile pričaj šta hoćeš meni je društvo sa Mićom Mićićem u Bijeljini preče.

Milorad Dodik je politički slab i sinonim je opšte anarhije, kriminala, korupcije, urušavanja institucija i izolacije Republike Srpske! Etiketiran od većine međunarodnih diplomata kao nepoželjni uličar sa teretom „crne liste“, sa skinutom krunom glavnog Baje i šatorskog kabadahije od strane pojedinih golih estradnih „umjetnica“, znatno je učvrstio poziciju ljigavog Radojičića u tom njihovom obračunu! U protivnom, Radojičić ne bi mogao eskivirati svoje ime kao nosioca liste za banjalučku izbornu jedinicu!

Okružen, pročišćenim kadrovima od Dodikovog uticaja, uglavnom „preletačima i papcima“, kreirajući neku fiktivnu impresiju „kulturološke“ idile na nivou svoje lokalne jurisdikcije, pravi beznačajne manifestacije poput presađivanja cvijeća, postavljanja saksija i klupa, solarnih punjača, kišobrana….. Tako, sve i da postoje iole značajniji projekti, morao bi sve zasluge prepustiti npr. Željki Cvijanović, kao na primjeru otvaranja nezavršenog kružnog toka! Prema tome, na sceni imamo odvojene nastupe frakcija SNSD-a koje su po potrebi integrisane sirovom silom!

Za razliku od Radojičićevog koliko-toliko selektivnog izbora lojalnih saradnika, ulizica analnog karaktera i areala, Dodik je ostao pri  fosilnom, već ofucanom i u kriminalu ogrezlom kadru! Nije potrebna velika inteligencija, pa ni Radojičićeva.,u izvjesnoj ličnoj i generalnoj  propasti Republike Srpske u slučaju pobjede neuravnotežene Cvijanović, militantnog Dodika, razbojnika Špirića, te vaskrsnuća mitskih kentaura u liku poltrona Stevandića! U zbiru, partijsko društvo sa planom očuvanja opljačkanog novca, po svaku cijenu, čak i rata!

Dodikova politička budućnost je svedena na mjesečni paritet, do oktobarskih izbora! Zbog toga, zavisan od Radojičićevog izbornog tijela u Banja Luci natjeran je da suzdržava svoj agresivni nagon za obračun sa neistomišljenicima, pa pošto-poto toleriše očigledno kvinslinško ponašanje svoga izdanka!

U tom, doskora latentnom djelovanju protiv svojih partijaša i ograđivanju od Dodikovih političkih i drugih gluposti nastavio je praviti sliku prihvatljivog sagovornika za međunarodne krugove. Epilog je da su strane diplomate i ambasadori stranih zemalja češći gosti Gradske uprave Banja Luka nego Palate Predsjednika! Diplomatski kor za Milorada Dodika je već uveliko pluskvamperfekt!

Igor Radojičić je svjestan da ostanak Milorada Dodika na vlasti znači njegovu abdikaciju! Tu mogućnost je ostavio Dodiku kroz izvjesno procesuiranje velikih afera, ličnog bogaćenja, pljačku budžetskih sredstava kroz enormno, decenijsko zaduženje Banja Luke sa ekstremnom kamatom i vraćanju procenta u lični džep! Opšti kriminal na međunarodnom nivou u projektu Eko Toplana je dovoljan argument za tužilaštvo u svakoj normalnoj državi!

Tekovine rada opozicionih odbornika u Skupštini grada u raskrinkavanju desperadorskog otimanja od naroda, ostaše jedino uporište internim, stranačkim oponentima Igora Radojičića! Naravno, motiv Dodiku za rušenje Radojičića nije primjena zakona, nego lična osveta i netolerisanje činjenice da nije u tom finansijskom dilu!

Nasuprot tome, sve izvjesniji politički pad Milorada Dodika znači novi početak Igora Radojičića na razvalinama stranke! Za svoj politički opstanak Igor Radojičić je žrtvovao građane Banja Luke! Igrajući na kartu zaborava svih njegovih laži i postupaka fukare, svjesno je prepustio narod samom sebi! U tom morbidnom performansu odsustva saučešća i saosjećanja u ubistvima banjalučke djece i svakodnevnim okupljanjima građana, krije se cinična, smišljena namjera daljem devastiranju već izgubljenom integritetu Milorada Dodika! U svom, proforme, presingu na problemu lokalne bezbjednosti je najviše narušio povjerenje u institucije Republike Srpske!

Najveći politički udarac Miloradu Dodiku, u ovom sukobu, Radojičić je nanio svojim neprihvatanjem da bude nosilac liste za Banja Luku za predstojeće oktobarske izbore! U okolnostima velikog pada rejtinga i povjerenja u SNSD, ovim činom je Radojičić jasno uputio poruku svom preostalom glasačkom tijelu da glas za Milorada Dodika kao člana Predsjedništva BiH, Željku Cvijanović kandidata za Predsjednika RS i Nikolu Špirića nosioca liste za Banja Luku nije njegov glas!

Jedini ispravan rezon Igora Radojičića je da će se mnogo bolje osjećati, pa i politički opstati u akademskom okruženju visokoobrazovanog Mladena Ivanića, te u društvu časnog i poštenog Vukote Govedarice!

Kuolarski, u bliskom Radojičićevom krugu prijatelja, uveliko se priča o zavjetu da će se obrijati onog dana kada Milorad Dodik ode sa političke scene!”

 

Izvor: istokrs.com
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *