full screen background image

ISPOVIJEST KĆERKE NAŠE PREMINULE PJEVAČICE: Nakon hemioterapija je išla da radi!

Pjevačica narodne muzike nas je prerano napustila zbog teške bolesti, a njena kćerka je skupila hrabrost i progovorila o svemu. Emilija Nešić je kćerka pjevačice Vere Nešić koja je umrla prije šest godina nakon duge borbe sa rakom.

Emilija se pojavila u takmičenju “Zvezda Granda“i glasom koji nevjerovatno podsjeća na njenu majku, oduševila sve i prošla u drugi krug takmičenja.

– Htjela sam da odustanem od takmičenja. Na tonskoj probi sva sam se tresla, grlo mi se sušilo, mislila sam da neću uspjeti da nastupim. Koliko sam bila uplašena, čulo se i u prvoj pjesmi, pomalo me i sramota kako sam je otpjevala. Znam kakvi su profesionalci u žiriju, zato sam imala odgovornost i mnogo veliku tremu. Kad je Saša Popović pomenuo da sam Verina kćerka, nipošto nisam htjela da zaplačem jer bi ispalo da sam namjerno napravila patetičnu scenu, mada mi je bilo mnogo teško u tom momentu. Srećom, Marija Šerifović je to presjekla kad je rekla da ne treba pričati o toj tužnoj temi.

Vera je preminula 2011. godine poslije višegodišnje borbe s opakom bolešću. Njenoj kćerki je i sada teško da o tome govori.

– Mama je godinama bolovala od raka, dugo se borila, davala je sve od sebe da ozdravi. Poslije svake hemioterapije je nastupala, snimala emisije. Bukvalno se borila do posljednjeg daha. Posljednju ploču snimila je 2006, zvala se „Bolujem“. Eto, tako se namjestilo, kao da je naslutila. Preminula je u Americi, kod sestre, u 51. godini. To mi je bio najteži period. Nije mi ni sada lako, ali znam da moram da nastavim život – kaže Nešićeva.

 

Izvor: ekskluziva.ba
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *