full screen background image

Izetbegović: Nadam se da građani neće mazohistički ponovo izabrati sebične političare

--

“Erdogan me nazvao i rekao da se nalazi s gospođom Kitarović i pitao me da li smo za jednu trilateralu da uradimo na ministarskom nivou, pa zatim na predsjedničkom. Zašto da ne?”, kazao je bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović u razgovoru za N1.

Izetbegović je komentarisao dešavanja u vezi sa Danom RS, sastanku Kolinde Grabar Kitarović i Recepa Tayyipa Erdogana, izvještaju Doma lordova o stanju u Zapadnom Balkanu i aktuelnim temama.

U novom izvještaju Doma lordova Bosni i Hercegovini je posvećena posebna pažnja, a kako se navodi, postoji nekoliko prijetnji koje mogu narušiti mir i stabilnost.

“Naravno da BiH pobuđuje interesovanje, vidjeli smo u Banjoj Luci izjave vjerskih lidera i bivšeg predsjednika, to je dovoljno da se ljudi uznemire. Ne možete srušiti Dejtonski sporazum, a da ne dovedete u pitanje i mir. Sebični političari, po istoj matrici, pokušavaju povećati šanse na izborima tako da naprave jedno stanje koje ću uporediti sa vodom u kojoj je talog pao na dno, ponovo zamute tu vodu i podignu taj talog. Nadam se da će u oktobru 2018. narod dobro razmisliti kome će dati glas. Nadam se da neće mazohistički ponovo izabrati sebične političare koji zakuhavaju radi sebe i svoje vlasti”, kazao je Izetbegović za N1.

Izvor: balkanskautopia.info




Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *