full screen background image

Izrael opet proveo zračne udare na Siriju (VIDEO)

Sirijska državna agencija SANA javlja kako je protuzračna obrana sirijske vojske reagirala na napad izraelskog zrakoplovstva koje je gađalo područja jugozapadno od Damaska i položaje sirijske vojske u pokrajini Quneitra.

U agresiji zrakoplovstva cionističkog entiteta su poginula tri sirijska vojnika, a sedam ih je ranjeno.

SANA navodi da su noćas u 03.22 po lokalnom vremenu uočeni neprijateljski zračni ciljevi kako dolaze iz smjera okupirane Golanske visoravni.

Sirijska protuzračna obrana je oborila sve projektile koji su letjeli na položaje i objekte vladinih snaga u jugozapadnom Damasku.

Izraelsko zrakoplovstvo je provelo novi val udara u zoru oko 04.10 i ispalio nekoliko projektila na istočno područje jugozapadne pokrajine Quneitra. U tom napadu su poginula tri vojnika, a sedam ih je ranjeno. Na položajima vladinih snaga je zabilježena materijalna šteta.


Ranije su izraelske snage tvrdile da su iz Sirije ispaljena dva projektila na Golansku visoravan a zračni udari su provedeni u znak odmazde. Izraelska vojska potvrdila je da je pogodila brojne vojne ciljeve u Siriji kao osvetu za raketni napad na okupiranu Golansku visoravan. Snimke ili fotografije navodnog sirijskog napada nisu objavljene, a izraelski izvori navode kako u “napadu” nije bilo žrtava.

“Smatramo da je sirijski režim odgovoran na granatiranje Golana i čvrsto ćemo djelovati protiv svakog pokušaja da se naudi izraelskim civilima. Gađane su dvije artiljerijske baterije, promatrački i obavještajni centar u jedna protuzračna obrambena baterija S-75 (SA-2) “, stoji u priopćenju objavljenom na službenoj stranici izraelske vojske.

VIDEO – Izraelski izvor snimke udara na sirijsko promatračko mjesto u Quneitri, blizu “granice” s okupiranim Golanom

Izvor: logicno.com
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *