full screen background image

Jesu li česte svađe sa partnerom loš znak? Redovne rasprave otkrivaju veoma važnu činjenicu o vašem odnosu

--

Svađanje sa partnerom jednom sedmično pomaže u održavanju zdravih i produktivnih odnosa u ljubavnoj vezi. To je ono u što vjeruje 44 posto parova, pokazalo je nedavno istraživanje.

Civilizovani oblik svađe povećava šansu da će parovi duže ostati zajedno u vezi jer, uprkos malim nesporazumima, znaju da je njihova ljubav iskrena. Naučnici tvrde da se parovi, koji se puno svađaju, mnogo i vole.

Stalno izbjegavanje sukoba nije najbolji način za zdrav odnos. Upravo suprotno, ako ste spremni da kažete šta vam je na umu kada dođe do rasprave, to znači da ste spremni da vašu ljubav stavite na viši nivo.

Rasprava pokazuje da je nekome stalo do partnera i do njihove veze, jer da nije tako – bilo bi mu svejedno, a tada niko nema potrebu za raspravom. Kvalitetna rasprava je jedan od glavnih oblika komunikacije.

Ona pomaže u zbližavanju partnera, u stvaranju osjećaja intime i povezanosti. I brojni psiholozi se slažu da je raspravljanje jedna od ključnih tačaka za zdravu i sretnu vezu. Zapravo, s parovima koji se nikada ne svađaju nešto nije u najboljem redu, tj. sa njihovom vezom.

I zapamtite, kada se prepirete s partnerom – nije važno ko će pobijediti ili izgubiti. Važnije je to što ćete sa svakom raspravom naučiti nešto više jedno o drugom, ali i sebi.

Izvor: bhdijaspora.net
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *