full screen background image

Lepa Brena pokazala svoje pravo lice: Rekla je da je u srcu Muslimanka, ne voli Srbe koji su činili ratne zločine

--

LEPA BRENA JE JEDNA OD NAJPOZNATIJIH PJEVAČICA U SRBIJI, NJENO PRAVO IME JE FAHRETA JAHIĆ I ONA JE PORIJEKLOM MUSLIMANKA ŠTO JE I SAMA REKLA I NE STIDI SE TOGA. ONA JE VJEROVATNO NAJVEĆA SRPSKA PJEVAČICA UZ CECU RAŽNATOVIĆ, A ONO ŠTO SE ČESTO IZBJEGAVA U JAVNOSTI JE DA SE SPOMENE NJENO PORIJEKLO.

U Tuzli, 1960.godine u B i H je rođena Lepa Brena, ona je rođena u jednoj muslimanskoj porodici. Svoje djetinstvo je provela u Brčkom, njen otac se zvao ABid, koji nas je napustio prije nekoliko godina, a majka Ifeta, čistokrvni muslimani su oboje bili.

Još tokom rata, Lepu Brenu su optuživali kako je prešla na pravoslavnu vjeru, odnosno da se ona odrekla svog porijekla, obzirom da je muslimanka. Nju su mnogi vrijeđali jer je navodno pjevala srpskim vojnicima u vremenu rata, i da je ona tada začela jedan popularni muzički žanr koji se naziva danas turbofolkom.

Brena je godinama krila svoje pravo mišljenje, na kraju se sa Srbima i omilila, ali nije mogla da šuti, odlučila je da oplete po svima sada.

Rekla je Lepa Brene da je zbog karijere morala da glumi da nije muslimanka, da se pretvara, dosta joj je sada pretvaranja i laganja, ona je muslimanka i to će uvijek biti.

Šutjela je godinama o zločinima koji su počinjeni nad njenim narodom, to joj je oduvijek bila ogromna knedla u grlu, o kojoj nikada nije smjela progovoriti. U godinama je sada kada ona ima ugodan život, ne mora kriti šta misli o tome, pa je odlučila i da progovori javno o bolu koji nosi u sebi.

Sigurno da se ovo neće svidjeti mnogima.

 

Izvor: svojtiposo.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *