full screen background image

London: Muškarci na mopedima napadali kiselinom ljude na ulici

--

Jedna žrtva je zadobila povrede opasne po život nakon što su je zalili kiselinom u četvrtak navečer u istočnom dijelu grada. Napadi su povezani, a prijavljena je i krađa mopeda.

Uhapšen je mlađi muškarac kojeg se sumnjiči za nanošenje teških tjelesnih povreda i krađu.

Prva žrtva je 32-godišnji muškarac koji je bio na mopedu kada mu je prišao par muškaraca. Polili su ga kiselinom po licu, oduzeli mu moped i pobjegli. Muškarac je hitno prebačen u bolnicu.

Dvadesetak minuta nakon ovoga, oko 22:50 sati, napadnuta je i druga žrtva u Upper Streetu. Treći napad bio je oko 23:05 sati u ulici Shoreditch High Street, a muškarac je zadobio povrede opasne po život nakon što mu je kiselina završila na licu i grudima. I sljedeći napad koji se desio nakon 15 minuta nanio je muškarcu povrede opasne po život. Lice mu je potpuno uništeno.

To im nije bilo dovoljno pa su napali još jednog muškarca na drugom mopedu koji su ukrali i pobjegli. Serija napada okončana je oko 23:37 sati.

Policija je zamolila sve one koji imaju bilo kakve informacije, fotografije ili snimke o ovim događajima da im se jave.

Ovi napadi dogodili su se samo nekoliko dana nakon što je počelo suđenje Johnu Tomlinu za napad kiselinom koji je rezultirao uništenim životima modela Reshame Khan (21) i njene rodice Jameele Muhktar (37). Objema su uništena lica.

Broj napada kiselinom u Londonu povećan je u posljednje vrijeme.

Izvor: klix.ba
loading...Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *