full screen background image

LUKA MODRIĆ: Ovo je više i od dječačkog sna!

--

PARIZ – Luka Modrić razvukao je veliki osmijeh, izronio iz dima i došetao pozornicom po trofej. Jedini individualni koji mu je nedostajao – Ballon d’Or. Postao je Luka prvi Hrvat s najprestižnijom i najstarijom nagradom u povijesti nogometa.

Pričao je Luka s ‘knedlom’ u grlu, vidjelo se koliko mu je ovo važno.

– Jedinstven je osjećaj, sretan sam, ponosan i počašćen, teško je opisati kako se osjećam. Zato zahvala svima koji su mi omogućili da budem ovdje. Hvala suigračima, trenerima, svim ljudima koji rade u Realu, reprezentaciji, svima koji su glasovali za mene i naravno mojoj obitelji, ženi i djeci koji mi pomažu u svemu – rekao je Luka, pa nastavio:

– Kao klinac sanjao sam veliki klub, da osvajam trofeje, ali Ballon d’Or je više od dječačkog sna. To je privilegij, nevjerojatan je osjećaj, i ne samo zato što sam prekinuo niz Ronalda i Messija nego i što sam bolji od ostalih velikih igrača i talenata poput Griezmanna, Mbappea, Neymara i ostalih koji su bili u konkrenciji. To znači da sam napravio nešto veliko ove godine. 2018. stvarno je godina iz snova.

– Užitak je biti ovdje, još razmišljam i pokušavam se naviknuti da sam ušao u takvo društvo, u povijest, kao 44. igrač koji je osvojio tu nagradu.

– U karijeri sam shvatio da su upornost, rad, vjera u sebe u teškim trenucima ključni, najbolje stvari ne dolaze lako, meni ništa nije bilo lako. Morate biti svjesni da će šansa doći pa je znati iskoristiti.

– Promjena pozicija pomogla mi je u razvoju, kao povučeniji vezni mogu bolje iskazati svoje kvalitete, kreativnost i utjecati na igru. U drugoj godini u Tottenhamu trener Redknapp stavio me u sredinu, otad sam zadnji vezni.

Autor: 24sata.hrLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *