full screen background image

Mektić Jukićevoj: “Može da pjeva borbene, jer je nacionalista”

--

Cijeli proces je bio samo farsa koja je dodatno urušila dignitet pravosuđa. Poručio je ministar bezbjednosti nakon što je završen postupak u kome se branio od optužbi Ružice Jukić, koja ga je tužila za klevetu. Mektiću nije najjasnije šta mu se stavlja na teret, jer to što je rekao da je Jukićeva bila frizerka ne smatra uvredom, a ponovio je da je čuo i da je bila prodavačica u kiosku.

On je u petak Jukićevoj koja nije bila u sudnici poručio da može da pjeva borbene i da je trebalo kako je rekao nogama istjerati iz pravosuđa, jer je koristila ratnohuščačku retoriku u TV emisiji, nakon koje ga je i tužila za klevetu.

“Za mene je nacionalista, za mene je u toj emisji govorila jezikom mržnje, nacionalističkom retorikom. Zato što je govorila da je policija u Prnjavoru za vrijeme rata činila nekakve ratne zločine o čemu ne postoji nigdje nijedan dokument” kaže Dragan Mektić.

Ružica Jukić, zamjenik predsjednika Visokog sudskog i tužilackog savjeta, Mektića je tužila i zbog navoda da je nezakonito uzimala pare na ime dnevnica. Optuživao je da je u srodstvu sa vršiocem dužnosti glavnog tužioca Gordanom Tadić, koja je danas trebalo da svjedoči, ali se treći put zbog obaveza nije odazvala na poziv suda. I zbog toga je Mektić negodovao, a odbrana Jukićeve cijeli proces je sumirala u završnim riječima.

“Zbog svih iznijetih razloga, tužena je trpjela intezivne duševne bolove, zbog povrede časti i ugleda, kako to proizilazi iz njene izjave date na glavnoj raspravi” stoji u završnoj riječi Jukićeve.

Sudija će najkasnije za mjesec dana donijeti odluku. A ministra bezbjednosti uskoro ocekuje jos jedan proces za klevetu, ali ovoga puta sa Gordanom Tadic, sa kojoj je takođe vodio visemjesečni verbalni rat koji ce završiti na sudu.

 

Izvor: 6yka.com
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *