full screen background image

MJEŠTANI ISTOČNOG STAROG GRADA OGORČENI NA DODIKA: “Zar smo se za ovo borili, …prije ću u FEDERALNO SARAJEVO, nego…”!?

--

“Očekivali smo da Milorad Dodik u našu opštinu dođe kao predsjednik Republike Srpske i da se tako i ponaša”, kažu u izjavi BN televiziji mještani sela Gornje Biosko u opštini Istočni Stari Grad

Međutim, on je došao kao predsjednik SNSD-a i saslušao niz laži svojih stranačkih kolega među kojima je bilo više onih iz susjednih opština nego iz opštine Istočni Stari Grad.

,,Ja imam više članova porodice u svojoj kući nego što je bilo stanovnika naše opštine na Vučijoj Luci kada je došao predsjednik Republike Srpske. To je žalosno”, tvrdi mještanin sela Gornje Biosko Dragiša Radonja i poručuje Dodiku da je obmanut.

,,Pozdravljam ga i poručujem mu da treba da se bavi time kako da nam obezbijedi bolji život. Ne samo nama nego svima u Republici Srpskoj. Neka prestane da nas dijeli na istočni i zapadni dio. Ovo mu govorim kao otac petoro djece. Šta on radi da se poboljša život višečlanih porodica? Daje nam 30 maraka dječijeg doplatka, od toga da živimo”, kaže Radonja.

Srđan Ćodo, ratni vojni invalid, ističe da mu se plače kada vidi šta se radi.

,,Zar smo se za ovo borili? Zar sam za ovo dao mladost? Zar mi je otac za ovo poginuo? Pitam predsjednika i sve ostale, šta hoće više od nas.Neka nas popuste i neka se bave svojim poslom”,poručuje Ćodo i dodaje da bi predsjedniku bolje bilo da im obezbijedi kvalitetan put u Gornje Biosko.

,,Ovdje su snjegovi po dva metra. Dok nije za načelnika izabran Bojo Gašanović niko nam nikad nije očistio put zimi”, tvrdi Ćodo.

Stanovnici Gornjeg Bioska optužuju članstvo SNSD-a da podvalama i lažima žele da ukinu opštinu Istočni Stari Grad i da njenu ogromnu teritoriju podijele između optina Istočno Novo Sarajevo i Pale. Osim što bi ostali bez opštine, sumnjaju da bi se ugasile područne škole, ambulanta, komunalno preduzeće,vodovod,vatogasni dom. Poručuju, branićemo našu opštinu kao što smo je branili i 92. godine.

,,Pozivam ih zato da nas popuste sa svojim lažima i podvalama. Doći će do konflikta. Ovo više pod kožu ne može”, upozorava Dragiša Radonja dok njegov komšija Srđan Ćodo dodaje:

,,Dao sam krv za ovu opštinu, borio sam se za nju i ne dam da je ukinu. Šta treba da nas pripoje Istočnom Novom Sarajevu ili Palama. Prije ću u federalno Sarajevo jer mi je oni udaljeno pet kilometara a ove opštine preko 50. Kako ću ja ići do tih opština kod ljekara, kako će djeca ići u školu, kako ću otići da izvadim neki papir u opštini?”

Mještani Gornjeg Bioska upozoravaju aktuelno rukovodstvo Republike Srpske da pripaze kako se ponašaju prema stanovnicima Istočnog Starog Grada.

Poručuju: ,,Mi smo na entitetskoj granici, razmislite šta će biti ako odlučimo da prodamo svoju zemlju onome ko najviše nudi i odemo ne samo iz naše opštine nego i iz Republike Srpske.”

 

Izvor: SB/BN
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *