full screen background image

Nakon što su srušile učenika, učiteljicama je život postao pakao !

--

Dvije učiteljice iz Osnovne škole u Velikoj Ludini kod Popovače, S. C. (39) i B. T. (61) već tri mjeseca proživljavaju najgore noćne more koje su uslijedile nakon što su jednom učeniku krajem prošle školske godine zaključile jedinice zbog kojih je pao razred.

Nakon što je 14-godišnji učenik zbog četiri zaključene jedinice pao razred, uslijedio je niz strašnih kaznenih djela u inače mirnim mjestima Potoku i Vidrenjaku u oklici Popovače gdje žive učiteljice, piše Jutarnji list.

Majka učenika uhićena, pa puštena
Prema policijskoj kaznenoj prijavi, učiteljica B.T. dobila je 10. lipnja sms-poruku s prijetnjom smrću, da bi idućeg dana, krećući autombilom na posao, shvatila da joj kočnice ne rade. Mehaničar joj je rekao da je crijevo kočnice bilo prerezano.

Njezina kolegica S.C. koja s roditeljima živi u susjednom selu, doživjela je slično iskustvo kada je u noći 7. rujna netko zapalio sjenik na imanju gdje živi s roditeljima, a šteta je procijenjena na 300.000 kuna. Po riječima njezine majke, u požaru koji je izbio usred noći do temelja je izgorio sjenik u kojem je bilo dvije tone zobi, drvo i sijeno, a pukom srećom konji su te večeri bili privezani u dvorištu.

Za spomenuta nedjela osumnjičena je i uhićena 35-godišnja Josipa U. O., majka učenika koji je zbog četiri negativne zaključene ocjene pao razred. Nju je, međutim, kutinska policija pustila već sljedećeg dana zbog manjka dokaza i otada je, po riječima njezinog brata, u lošem stanju i na liječničkim pretragama.

Učenikov stric i baka odbacuju optužbe
Brat osumnjičene, Robert, za Jutarnji je rekao da je policija privela i njega, njihovog brata te majku.

“Pokupili su nas 20. rujna u 7 sati i odveli u postaju, a da nam nisu rekli razlog. Znam da sam nevin. Odmah sam tražio poligraf. Znam što znači biti kriv, u mladosti sam krao nekoliko puta. Prava riječ za to je kokošarenje. Proveo sam u zatvoru dvije godine. Odradio sam i 700 sati dobrotvornog rada. Zatvorski dani su mi prisjeli. Lekciju sam itekako naučio i to sam ponovio policiji. Znam da sam im zbog svoje prošlosti odmah na tapeti, ali nemam veze ni sa čim”, kazao je brat osumnjičene i stric ‘srušenog’ učenika.

Njihova mati i baka također kaže da sa spomenutim nedjelima nemaju veze i da joj se život pretovrio u košmar zbog čega je na terapiji.

“Moj unuk jednostavno ne voli učiti”
“Tjedan dana prije uhićenja čula sam na ulici da djeca viču: “Udovičići su banda koja hara”. To nismo ozbiljno shvaćali sve dok nas u srijedu ujutro nisu priveli u kutinsku policijsku postaju. Tamo je krenula tortura s pitanjima na poligrafu jesam li u životu ikad ikome poželjela zlo, jesam li pronevjerila novac u svoju korist, a protiv države… Kakve veze imaju ta pitanja s kaznenim djelima za koja se tereti moja kćer koja, sigurna sam, s time nema veze. Znate, Josipin sin, odnosno moj stariji unuk, jednostavno ne voli učiti. Mi smo kao obitelj nemoćni. Ima četiri jedinice. I nije jedino dijete u školi koje ih ima i koje je palo godinu”, govori majka osumnjičene Josipe koju istražitelji pokušavaju povezati s prijetnjama smrću jednoj od dviju učiteljica.

“Poligraf je zaplesao jer sam bila uznemirena”
Majka prvoosumnjičene i baka ‘palog’ učenika kazala je za Jutarnji kako se grozi prijetnji koje joj se stavljaju na teret.

“Inspektorica me pitala jesam li u tim prijetnjama nazvala unukovu učiteljicu kujom s troje kopiladi. Pa ja se tih riječi grozim, a zamislite, poligraf je tog trena zaplesao k’o lud, ali samo zato jer sam uznemirena od cijelog događanja. U toj se školi, znate, bave tuđim poslovima umjesto da se bave đacima. Kćer su mi zvali u školu samo kad su mi unuci bili nestašni, ali ne i radi ocjena i da se posavjetujemo kako im pomoći u učenju. Gdje ste čuli da razrednica ruši vlastitog đaka”, kazala je majka osumnjičene.

Na kraju je znakovito dodala: “Pa jel’ problem bio dati dvojku?

 

izvor: globalno.org


TAG


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *