full screen background image

OBAVEZNO POKUŠAJTE I VI: Ljudi masovno sole lubenicu i kunu se da je mnogo ukusnija! Evo i zašto!

--

Zvuči ludo, ali oni koji su počeli ovako da jedu lubenicu sada je samo tako konzumiraju

Ako do sada niste čuli za ovaj trik, vjerujemo da ćete nam ubrzo biti zahvalni. Sama pomisao da se lubenica soli, mnoge ljude ostavlja u šoku. Međutim, jedna slastičarka iz Los Angelesa otkrila je na svojoj web stranici zašto je ovo odlična kombinacija.

“Priznajem, bila sam skeptična kada sam prvi put imala posoljenu krišku lubenice u rukama. U to vreme moj prijatelj je insistirao da to moram da probam tvrdeći da je tako još slađa. Probala sam i bio je u pravu – zaista je bolja posoljena”, napisala je ona.

Naime, so lubenicu čini slađom jer kreira slano-slatki kontrast i tako omogućava da slatkoća još više dođe do izražaja. Lubenica obično ima suptilnu slatkoću zbog toga što je puna vode, za razliku od jagoda i drugog voća, koje ima koncentrisaniji, intenzivan ukus. So, takođe, podstiče proizvodnju pljuvačke što lubenicu čini još sočnijom.

Potrebno je da sasvim malo soli raspršite po cijelom komadu lubenice. Ako stavite previše soli, “ubićete” njenu slatkoću i moraćete da uzmete novi komad.

 

Izvor: koktel.org
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *