full screen background image

Objavljeni dokumenti iz ludnice. Znalo se da je Edin Gačić poremećen, ali ovo…

--

U BIH već danima traje velika potraga za Edinom Gačićem, višestrukim ubojicom koji je u bijegu od prošlog ponedjeljka, kad je ubio Sauda Sultanića u Podorašcu kod Konjica.

Opet ubio

Preksinoć je nedaleko mjesta Ušivak kod Hadžića ubijen policajac Mahir Begić, a policija sumnja da ga je ubio upravo Edin Gačić.

“Tužiteljstvo KS-a otvorilo je istragu protiv Edina Gačića zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško ubojstvo Mahira Begića, pripadnika FUP-a”, objavila je policija.

Zbog toga u cijelom kraju vladaju strah i panika. Ljudi su zaključani u kućama, a ulice su pune policije. Traje očajnička potraga za Gačićem koji je za vrijeme rata bio pripadnik mudžahedina, brutalne vojne jedinice sastavljene od Bošnjaka, ali i muslimana iz drugih zemalja. Zbog svega toga, Gačića se smatra iznimno sposobnim i zbog toga ga policija teže locira.

Otpusno pismo iz 2017. otkriva sve o njemu

No nije Gačić vlastima poznat od nedavno. On je već ranije u zatvoru ležao zbog ubojstva. Tako je na adrese centara za socijalni rad u Sanskom Mostu i u Banjoj Luci te na adrese policijskih agencija u RS-u i Federaciji BiH, a u skladu s odredbama, 6. srpnja 2017. godine Kazneno-popravni zatvor Bihać poslao pismo u kojem institucije obavještava da se osuđeni Edin Gačić, s mjestom prebivališta u Banjoj Luci otpušta s izdržavanja zatvorske kazne, piše Klix koji je objavio i dokumente.

Radikalni vjerski fanatik koji je ubio majku

Nadalje, kako stoji u otpusnom pismu, evidentni su psihijatrijski problemi osuđenog. Istaknuto je da boluje od poremećaja ličnosti, šizoidnog paranoidnog tipa, te da je boravkom na odjelu KPZ-a došlo do evidentnog pokazivanja abnormalnosti ličnosti sa svim elementima paranoidne slike.

“Vještak psihijatar je konstatirao da je riječ o vjerskom fanatiku koji je izuzetno borben i uporan u zastupanju određenih ideja i koji smatra najvećim grijehom neizvršenje svojih ideja, bez obzira koliko devijantne bile. Prije počinjenja kaznenog djela neko vrijeme je živio u Bočinjama s mudžahedinima.

Jedna od žrtava ubojstva je njegova majka. S odjeljenja forenzike pušten je na korištenje vikenda, što je iskoristio da bi majku lišio života”, kaže se u aktu koji potpisuje direktor KPZ-a Bihać Edham Veladžić.

Izvor: bhdijaspora.net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *