full screen background image

Od izdajnika do poželjnih partnera

--

Od izdajnika do poželjnih partnera u vlasti. Milorad Dodik nije praštao onima koji ne misle kao on. Opoziciju je nazivao poturicama, bakirovcima i turbo – izdajnicima. Vukotu Govedaricu i Branislava Borenovića u prvom redu klovnovima, prolaznim karikaturama i isfrustriranim tipovima. Dodik je predizborne skupove SNSD-a prošle godine koristio, između ostalog, da ponizi Vukotu Govedaricu, ne birajući riječi.

To nisu jedine uvrede koje su bile upućene na račun lidera opozicije. Milorad Dodik je često analizirao i mentalni sklop Vukote Govedarice. 

”Nije se udostojio da pita te iste strance što RS nema nijednu fabriku oružja, a FBiH ima šest. To je Govedaričin i njihov mentalni sklop” – izjavio je Dodik krajem juna 2018. godine. 

”Izborna politika SDS jeste: RS nezavisna država. A šta su oni uradili, Govedarica i ostali? Gdje su gurali RS. Bosić, u centralističku BIH” – poručio je Dodik početkom ove godine.  

Miloradu Dodiku su svi bili krivi za sve, a sve svoje političke greške pravdao je izvrsnom strategijom. Predsjednički mandat iskoristio je da se obračuna sa Savezom za pobjedu, a na meti uvreda vrlo često mu je bio i predsjednik PDP-a.

”On nema ni lično obrazovanje. Ali eto to je Branislav Borenović, politički luzer koji pokušava da se predstavi kao branilac naroda, a on je podanik stranih obavještajnih službi, prije svega Britanaca koji je spreman da uradi sve što od njega očekuju. Zato često boravi u Britaniji i zato ne odustaje od toga da sve što može da učini da učini protiv ovog naroda – rekao je Dodik krajem juna prošle godine.

”Borenović je jedan zajapureni, jedno političko nedonošče, koje je iskoristilo tragediju porodice Dragičević” – izjavio je Dodik prije nekoliko mjeseci.

Predsjedavajući Predsjedništva BIH ismijavao je one koji su ga kritikovali. Često je volio prve, a prezirao druge. Potom je prezirao prve, a volio druge. Kako da su dojučerašnji izdajnici sada poželjni partneri u Savjetu ministara, valjda je jasno samo Miloradu Dodiku.

Izvor: rtvbn.com
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *