full screen background image

ONA OD RAČUNA PLAĆA SAMO PARKING! Uz ovaj genijalni način, uštedeće gomilu novca, evo i kako!

--

Devojka po imenu Aleksis Dobler (Alexis Dobler) iz Sidneja tvrdi da je našla savršeno rešenje za skup i precenjen smeštaj u gradu. Ona već 18 meseci živi u karavanu parkiranom u predgrađu Njutauna!

Domišljata prodavačica kaže da je iznajmila prostor za autobuse po povoljnoj ceni, ali sada traži novo mesto na kojem bi mogla parkirati svoj dom na točkovima! Krenula je iz znatiželje!

Tokom vikenda je na Facebooku postavila oglas u kojem navodi kako je spremna izdvajati 200 dolara sedmično za parking-mjesto i korištenje sadržaja unutar kuće. Ako uzmemo u obzir to da se, prema podacima na stranici realestate.com.au, prosečna stanarina u Njutaunu kreće oko 800 dolara sedmično, Aleksisina ideja više i ne zvuči tako ludo.

– Zanimalo me je koliko je ljudi spremno da primi karavan na svoj posed i po kojoj ceni. Uživam da pomažem studentima i drugim mladim ljudima da izađu na kraj s ekstremno visokim stanarinama u Sidneju, a da pritom ne trpi njihov kvalitet života – priča Aleksis.

– Tražim lepa mesta, ali sam spremna platiti u zavisnosti od kvaliteta smeštaja i lokacije. Moj karavan izgleda zaista slatko spolja i neće vam narušiti izgled poseda. Sebe smatram opuštenom osobom, otvorenom za svakakve razgovore. U slobodno vrijeme volim da čitam. Na ovaj način živim već godinu i po i mislim da je to odlično za postizanje ravnoteže između novca i lokacije.

Sa svog trenutnog odredišta uskoro moram otići, pa moram pronaći novi smeštaj. Ovo je potpuno legalno. Kad sam počela živeti u karavanu, proverila sam sve pravne stvari s Gradom i njima je to uredu, dokle god je vozilo registrirano, a moje jeste – stoji u njenom oglasu.

 

Izvor: Espreso
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *