full screen background image

OTPOR OKUPACIJI: Palestinski borac u odmazdi pogodio u glavu izraelskog snajperistu (VIDEO)

--

Izraelski mediji priznaju da je kaciga spasila život vojnika izraelskog režima

Ubijati Palestince s praćkama, snajperom i skriven iza grudobrana, kao što je činio jedan “časnik” izraelskog režima, i nije neki čin viteštva i hrabrosti.

Ipak, sljedeći put će nepoznati vojnik dobro razmisliti kada bude bezbrižno gađao žive mete.

U snimci koju je emitirao libanonski televizijski kanal Al Mayadeen vidi se zapovjednik padobranske brigade izraelske vojske kako otvara vatru na palestinske prosvjednike tijekom Marša povratka u opkoljenom Pojasu Gaze.

Međutim, nekoliko trenutaka kasnije, snajperist iz brigade Al-Quds, naoružanog ogranaka pokreta palestinskog Islamskog džihada, u odmazdi je ustrijelio izraelskog časnika u glavu.

Međutim, metak je pogodio u kacigu, odbio se, nakon čega se izraelski vojnik uhvatio za glavu i sakrio.

Izraelski mediji priznaju da je kaciga spasila život vojnika izraelskog režima.

Libanski kanal je izvijestio da se herojska operacija boraca Islamskog džihada dogodila 22. siječnja na području južno od granice palestinske priobalne enklave.

Dāwud Shahab, glasnogovornik Islamskog džihada, u izjavama za Al Mayadeen tvrdi da je ova operacija brigade Al-Quds bila “neizbježna”, jer je izraelski zapovjednik pucao na nenaoružane prosvjednike u Pojasu Gaze.

Njegovi borci su bili raspoređeni na nekoliko punktova kako bi pazili na živote Palestinaca i, kao što se vidi, nisu prvi otvorili vatru.

Cilj objavljivanja videozapisa, rekao je Shahab, je otkriti neke aspekte terora kojeg protiv palestinskih civila u Gazi svakodnevno provodi režim iz Tel Aviva.

“Među palestinskim frakcijama postoji konsenzus da ćemo odgovoriti na svaku izraelsku agresiju”, upozorio je dužnosnik Islamskog džihada.

Napad odmazde od strane Palestinaca se dogodio usred ionako intenzivnih napetosti izazvanih represijom koje izraelska vojska protiv sudionika Marševa povratka na crti razdvajanja s Pojasom Gaze.

Prošlog petka, drugog dana prosvjeda na području koje dijeli Gazu od teritorija koje je okupirao Izrael, izraelske snage su vatrenim oružjem ranile najmanje 32 Palestinca.

Od početka spomenutih prosvjeda, izraelska vojska protiv demonstranata koristi sve vrste smrtonosnog oružja, ubivši više od 250 Palestinaca, uključujući 44 djeteta i 6 žena, te ranivši više od 25.000 ljudi.

S Velikim maršom povratka se Izrael želi prisiliti da ukinute blokadu Gaze i prizna pravo na povratak više od 5 milijuna Palestinaca koje su Izraelci protjerali s njihove zemlje i iz njihovih domova ili su pobjegli tijekom rata koji je 1948. uslijedio nakon stvaranja cionističkog entiteta.

Izvor: (Logicno.com/L.R.)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *