full screen background image

PIRAMIDA PUNCA: Mirza Hulusić, Radončićev kadar i novi direktor Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, zet je najpoznatijeg SDA-ovog disidenta…

--

Mirza Hulusić, kako je izvijestio “Dnevni avaz”, novi je direktor Zavoda za izgradnju Kantona Sarajeva. Njega je na tu dužnost imenovala kantonalna Vlada na jednoj od svojih posljednjih sjednica u ovom sastavu.

Hulusić je istaknuti član Saveza za bolju budućnost i lični kadrovski favorit Fahrudina Radončića. Do imenovanja na novu dužnost bio je zaposlen u Fondu Kantona Sarajevo za izgradnju stanova.

 

Mirza Hulusić obavlja i dužnost člana Nadzornog odbora “Elektroprivrede BiH”. Jedna (manje?) važna činjenica iz biografije 37-godišnjeg Tuzlaka, diplomiranog arhitekte, zaobilazi se u medijima: Hulusić je zet Nedžada Latića, vlasnika portala The Bosnia Times  i redovnog suradnika Dnevnog avaza,  te rado viđenog gosta na Radončićevoj televiziji Alfa. Hulusić je već nekoliko godina u braku sa Latićevom kćerkom Nejrom, diplomiranom režiserkom.

 

Upućeni u tajne kantonalnih vlasti spekuliraju da je imenovanje Hulusića u Zavod za izgradnju Kantona bio uvjet da Savez za bolju budućnost podrži smjenu kantonalnog premijera Elmedina Konakovića. Hulusić je zamijenio Ljiljanu Pelidiju, također članicu moćne i utjecajne familije, čijeg je najuglednijeg člana prof. Enesa Pelidiju član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović proglasio za jednog od najznačajnijih bošnjačkih intelektualaca.

 

Kad smo već kod bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, podsjetimo da je Bakir Izetbegović svoju političku karijeru počeo graditi upravo sa funkcije na koju je imenovan Mirza Hulusić, direktor Zavoda za izgradnju Grada/Kantona.

 

Izvor: slobodna-bosna.ba

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *