full screen background image

PREDSjEDNICA SUDA U MITROVICI PRETUČENA ZBOG IZREČENE KAZNE “Uhvatila me je za kosu, a potom su usledili udarci u glavu”

--

Zorica Marinković Ilieski, predsednica Prekršajnog suda u Sremskoj Mitrovici, brutalno je pretučena na svom radnom mestu kada je na nju nasred sudnice nasrnula Mađarica zato što joj je izrekla novčanu kaznu od 15. 000 dinara!

Zorica Marinković Ilieski kaže za „Alo!“ da ni u snu ne bi očekivala da joj se tako nešto desi, i to na radnom mestu, u Palati pravde!

– U utorak sam bila dežurni sudija i privedena mi je državljanka Mađarske, pošto su je policajci zatekli na autoputu bez dokumenata. Žena je ušla u sudnicu, obezbedila sam joj prevodioca, čak sam rekla policajcima da joj skinu lisice jer je žena – počinje ispovest sudija i vidno uznemirenim glasom nastavlja:

– Počela sam postupak, koji se, inače, vodi po hitnom postupku, i saslušala sam je. Prevodilac mi je u nekoliko navrata rekla da žena priča pomalo nepovezano i nerazumljivo, ali meni nije delovala agresivno. Tražila je da je odvedemo lekaru u Beograd jer ima povredu ruke, koja joj je bila u gipsu. Objasnila sam joj da ne može da ide u Beograd, ali da ćemo je odvesti u Hitnu pomoć u Sremskoj Mitrovici. Ona se saglasila i kada sam joj izrekla novčanu kaznu od 15. 000 dinara, prišla je da potpiše zapisnik – kaže sudija, navodeći da je posle toga usledio strahovit fizički napad.

Ona se odjednom zatrčala ka meni i gurnula prevodioca. Čula sam zapisničara kako vrišti: „Bežite, sudija!“ Tada sam osetila kako me žena hvata za kosu, a zatim jedan udarac u glavu, pa drugi, treći, četvrti. Udarala me je i tim gipsom, svukla mi džemper, a od udaraca sam pala. Ležala sam potrbuške, a ona me je opkoračila i sve vreme udarala. Videla sam kako je inspektor vuče, a onda sam se onesvestila – priča vidno potresena žena.

Žena u pritvoru

Mađarskoj državljanki, koja je pretukla sudiju, određen je pritvor do 48 sati, nakon čega će biti saslušana kod tužioca. Protiv nje je podneta krivična prijava zbog ometanja pravde i ugrožavanja sigurnosti.

Kako kaže, kolege su je prevezle u Hitnu pomoć, gde je dva sata provela na intenzivnoj nezi.

– Imam čvoruge po glavi, modricu na slabini, cevanica mi je naprsla. Dobila sam i tahikardiju, a pritisak mi je skočio na 150 – kaže Zorica Marinković Ilieski.

Naša sagovornica ističe da ničim nije izazvala tako agresivnu i brutalnu reakciju Mađarice i da oseća veliko poniženje što joj se tako nešto dogodilo, jer svoj posao već 17 godina obavlja časno i pošteno.

– Osećam fizičke bolove, ali oni su nišTa u odnosu na to koliko sam povređena kao čovek i kao radnik. Strašno je to što mi se dogodilo. I sad mi se čini da ta žena stoji iza mene i da će me napasti. Prošla sam pored zgrade suda i ne mogu vam opisati kako sam se osetila – strašno! Trebaće mi vremena da se odmorim, da razmislim i da vidim šta ću dalje – kaže šokirana Zorica.

– Nikada ranije ovako nešto nisam doživela. Bilo je verbalnih sukoba u sudnici, kao i uvreda i psovki, ali fizičkih obračuna ne. Osetila sam potrebu da ispričam šta mi se dogodilo zbog svojih kolega, ali i zbog svih nas koji radimo sa ljudima. Da ljudi znaju šta nas sve može zadesiti. Verujte mi da ne mogu da dođem sebi. Boli me što se sve tako desilo – završava svoju priču predsednica Prekršajnog suda.

Nezapamćeni napad

Udruženje prekršajnih sudija Srbije juče je najoštrije osudilo napad na Zoricu Marinković Ilievski.

– Ovo je do sada nezapamćen napad na sudiju. Užasnuti smo ovim događajem i insistiramo da se osumnjičena najoštrije osudi, kao i da se preduzmu sve neophodne mere i aktivnosti kako bi sudije prekršajnih sudova imale uslove da svoju funkciju obavljaju u bezbednom i zaštićenom okruženju – saopštili su iz tog udruženja i naglasili da su prekršajne sudije često izložene pretnjama, zastrašivanjima i omalovažavanjima najgore vrste.

Izvor: alo.rs




Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *