full screen background image

PROCURIO VIDEO, EKSPLOZIJE NA NEBU TRAJALE SU SAT VREMENA: Izrael uzastopnim valovima krstarećih raketa napao iranske snage

--

Imamo stalnu politiku, da gađamo iranske lokacije u Siriji i da naudimo svima koji žele nauditi nama”, rekao je ranije izraelski premijer Benajmin Netanyahu.

Izraelski vojni zrakoplovi napali su u ponedjeljak u Siriji mete iranskih snaga Quds, ogranka Revolucionarne garde, te nakon što su Sirijci uzvratili vatru, gađali su i obrambene raketne sustave sirijske vojske, objavila je izraelska vojska.

Sirijski državni mediji citirali su sirijski vojni izvor koji je rekao da je Izrael pokrenuo “intenzivan napad kroz uzastopne valove krstarećih raketa”, no sirijska raketna obrana uništila je većinu “neprijateljskih meta”.

Dugotrajan napad

Svjedoci u Damasku kažu kako su se čule glasne eksplozije na nebu gotovo sat vremena.

Izraelska vojska je izjavila kako je gađala “iranske Quds vojne mete u Siriji”, uključujući i skladišta streljiva, lokaciju na međunarodnom aerodromu u Damasku, iransku obavještajnu lokaciju te iranski vojni kamp.

“Tijekom napada lansirani su deseci sirijskih projektila zemlja-zrak, unatoč jasnim upozorenjima da se izbjegnu takvi sukobi. Kao odgovor, nekoliko obrambenih raketnih sustava sirijske vojske je ciljano”, stoji u priopćenju Izraelaca.S

Iranske snage Quds dio su Iranske Revolucionarne Garde kao njen inozemni ogranak za posebne operacije.

Izrael kontinuirano gađa iranske lokacije u Siriji

Napadi u ponedjeljak rano ujutro prate pogranične napade u nedjelju za koji Sirija kaže da je odbila napad izraelskih zračnih snaga. Izrael je s druge strane naglasio kako su presreli projektil lansiran prema Golanskoj visoravni.

“Imamo stalnu politiku, da gađamo iranske lokacije u Siriji i da naudimo svima koji žele nauditi nama”, rekao je ranije izraelski premijer Benajmin Netanyahu.

Izraelska vojska poručila je kako je popularno skijaško mjesto Mount Hermon u izraelskom dijelu okupirane Golanske visoravni zatvoreno na jedan dan. Dodali su kako su ostala djelovanja na sirijskoj granici “rutinska”.

Izvor: slobodna-bosna.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *