full screen background image

Satelitski snimak FBI otkriva rutu kretanja ubica sarajevskih policajaca

--

Prema izvoru Dnevnog avaza, druge kriminalne grupe, poput dilerskih i razbojničkih, isključuju se iz istrage kao mogući izvršioci

Specijalni agenti američkog Saveznog istražnog ureda (FBI) imaju satelitske snimke na kojima se vidi likvidacija sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića u sarajevskom naselju Alipašino Polje, otkrio je za Dnevni Avaz izvor blizak istrazi.

Na snimcima se vidi i ruta kojom su ubice pobjegle, a istražni tim steže obruč oko njih.

Satelitom je zabilježen i pokušaj krađe Golfa 6 hrvatskih registarskih oznaka. Preko specijaliziranog kompjuterskog programa istražitelji FBI-ja rekonstruisali su zločin od momenta kad su automafijaši obili Golf, dolikvidacije policajaca koji su bili u patrolnom vozilu u pokretu. Kao i njihov bijeg.

Nezavnično, prema dosadašnjim rezultatima istrage, isljednici su analizirali tragove sa mjesta zločina. Kao i moguće motive ubistava te su sa sigurnošću utvrdili da se radi o pripadnicima automafije.

Prema izvoru Dnevnog avaza, druge kriminalne grupe, poput dilerskih i razbojničkih, isključuju se iz istrage kao mogući izvršioci. Sve istražiteljske snage usmjerene su ka automafiji.

Istovremeno, u bh. podzemlju, koje je pod najvećim pritiskom od Dejtona do danas, zavladala je neviđena panika, a privođenja automafijaša na ispitivanja su svakodnevna.

ISPITAN I ŠKOBO

Među ispitanima je i Miroslav Miki Škobo sa Pala. Škobo se spominje u skoro svim akcijama suzbijanja automafije, a optužen je i u predmetu “Volan”. U prvom talasu privođenja autokriminalaca, Škobo je bio izvan granica BiH. Ali je, čim se vratio, došao na ispitivanje pod nadzorom sarajevskih tužilaca. Prema istom izvoru, on je dao izjavu te je provjeren njegov alibi, nakon čega je pušten na slobodu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *