full screen background image

SDA Novi Grad otkazala podršku i povlači kandidaturu Adnana Efendića

--

On je pokušao zloupotrijebiti poziciju predsjednika Kadrovske komisije i dati prednost samom sebi te se pozicionirati na to mjesto

Općinski odbor SDA Novi Grad Sarajevo donio je zaključak kojim se uskraćuje podrška i povlači prijedlog kandidature Adnana Efendića na listi SDA za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH.

O tome su obaviješteni 17. septembra i Kantonalni izvršni odbor SDA Sarajevo i Predsjedništvo SDA, a informacija je upućena i prema mjesnim odborima ove stranke.

Ovakva dešavanja u SDA dolaze svega dvadesetak dana pred izbore.

U dopisu koji je u posjedu „Avaza“ navodi se da je razlog za ovakvu odluku analiza nastupa Adnana Efendića na posljednjoj sjednici Kadrovske komisije KO SDA Sarajevo, u ulozi predsjednika Komisije.

– Općinski odbor SDA nije kandidirao Adnana Efendića za nosioca liste, ali je on pokušao zloupotrijebiti poziciju predsjednika Kadrovske komisije i dati prednost samom sebi te se pozicionirati na to mjesto. Zbog svega navedenog Efendić više nije kandidat za navedenu listu te mu se uskraćuje podrška za sve funkcije koje obnaša u organima SDA za koje je predložen od Općinskog odbora SDA Novi Grad – stoji u dopisu koji je potpisao Huso Ćesir, predsjednik OO SDA Novi Grad.

Izvor: avaz.ba
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *