full screen background image

‘SOL NA HAŠKE RANE’: Dodik poručio Kolindi da ne brani ‘zlikovce Hrvate’, evo čime se treba baviti!

--

Obrušio se i na predsjednicu Grabar-Kitarović, rekavši da se ponovno okreće optužbama prema Srbima i Srbiji u nedostatku drugih argumenata da pribavi pažnju svoje javnosti

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik osjeća se prozvanim zbog “stalnog prebacivanja odgovornosti na Srbe i Srbiju, koje iz Hrvatske dolazi nakon haške presude šestorici lidera Herceg-Bosne”. U tom je kontekstu izjavio da nigdje u odlukama Haaškog suda ne piše da su Srbija i Srbi agresori, a hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović poručio je da bi mogla pozabaviti se sudbinom Srba stradalih tijekom operacije “Oluja” i drugih akcija u Hrvatskoj.

Možda njima djeluje da je lakše da se pobjegne od situacije u kojoj se nalaze tako što će orkestrirano ponovno napasti na Srbe, ali moraju se malo zaustaviti i vidjeti konačno što su činjenice i da su oni prvo etnički očistili Srbe iz Hrvatske, a sada pokušavaju za ono što su činili žrtvovati svoj narod”, rekao je Dodik u razgovoru za Srnu.

Dodik smatra i da Hrvatska “žrtvuje svoj narod tako što ih je natjerala da demontiraju Herceg-Bosnu i uđu u pregovore, čime su sami podigli optužnicu i doveli pripadnike svog naroda u poziciju da odgovaraju za Herceg-Bosnu”.

“To je bila politika Hrvatske, a ne naša i mi nismo o tome odlučivali. Mi nismo rekli treba li ili ne treba formirati Herceg-Bosnu. Zašto su je formirali i zašto je demontirali, to je priča za njih, nije za nas i konačno bi tu morali tražiti razloge svog položaja, a ne pokušavati uporno se obračunati sa Srbima”, rekao je Dodik.

Obrušio se i na predsjednicu Grabar-Kitarović, rekavši da se ponovno okreće optužbama prema Srbima i Srbiji u nedostatku drugih argumenata da pribavi pažnju svoje javnosti.

“Postaju sve degutantnije takve tvrdnje političara Hrvatske, koji očigledno svoju nesposobnost s početka rata za politiku koju je vodio Franjo Tuđman u to vrijeme, sada pokušavaju pripisati nekom drugom”, rekao je Dodik.

 

Izvor: dnevno.hr
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *