full screen background image

SPAS JE TU! Ovo je NAJBOLJA VJEŽBA pomoću koje ćete izgubiti salo na rukama!

--

Želite li spriječiti problem ”debelih ruku” ili jednostavno utegnuti se morate započeti sa vježbanjem – ODMAH!

Mnoge žene imaju problema s debljinom ruku. To je uzrokovano nakupljanjem viška masnoće u tim područjima. A većinom se započne događati u dobi oko 20-tak godina kada naše tijelo pohranjuje više masnoće nego ikada. Želite li spriječiti problem ”debelih ruku” ili jednostavno utegnuti se morate započeti sa vježbanjem – ODMAH!

Savjeti za sprečavanje stvaranja masnoće u rukama: Pravilno se hranite ,najvažnije od svega je da konzumirate prehranu koja će imati puno voća i povrća.
Konzumirajte i vlaknastu hranu koja ubrzava metabolizam i sagorijeva kalorije  Pokušajte jesti hranu s više proteina .Jedite manje obroke Ne preskačite obroke, samo jedite manje hrane.
DoručkujteDoručak je najvažniji obrok. Nikada ne preskačite doručak.
Pijte više vode Pijenje puno vode pojačava metabolizam i daje vam osjećaj sitosti.
Pijte zeleni čaj Početak i kraj dan neka vam bude uz šoljicu zelenog čaja. To će podstaći vašu energiju i spaliti kalorije. Kardio vježbe Svakodnevno odradite jednu vježbu, plivajte, preskačite uže, penjite se, veslajte, a sve kako bi se spriječilo taloženje kalorija u vašem tijelu
Umjesto lifta idite stepenicama .Na taj način će vaše tijelo sagorijeti više kalorija i izgubit ćete dodatne masnoće, prenosi “Dnevno.hr“…

 

Izvor: koktel.org
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *