full screen background image

Srbi drastično kažnjeni zbog političkog huškanja na tribinama; Meksikanci zbog homofobije

--

FIFA je zbog prijestupa je oba Saveza upozorila dodatnim kaznama ponove li se slični incidenti na predstojećim utakmicama.

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) posegnula je za prvim novčanim kaznama tijekom tekućeg Svjetskog prvenstva u Rusiji. Srpski nogometni savez kažnjen je s deset tisuća franaka zbog “nedoličnog i uvredljivog ponašanja navijača na utakmici s Kostarikom u prvoj utakmici grupne faze”.

U obrazloženju svjetske krovne nogometne organizacije srpski su navijači protekle nedjelje na tribinama Samara Arene u više navrata isticali “političke poruke i uvredljive zastave”. Meksičkom nogometnom savezu također je izrečena kazna u vrijednosti od deset tisuća franaka.

Tijekom prošlotjednog ogleda s Njemačkom meksički su navijači s tribina uzvikivali homofobične parole te vrijeđali vratara njemačke reprezentacije Manuela Neuera. Međunarodna nogometna federacija (FIFA), s misijom smanjivanja diskriminacije na terenu i tribinama, zbog prijestupa je oba Saveza upozorila dodatnim kaznama ponove li se slični incidenti na predstojećim utakmicama svjetske manifestacije u Rusiji.

Srbija se do konca grupne faze susreće još sa Švicarskom (22. lipnja) i Brazilom (27. lipnja). U prvom kolu grupe E pobijedila je Kostariku s 1:0. Pred Meksikom, koji je u prvoj rundi grupe F porazio Njemačku s 1:0, ogledi su s Južnom Korejom (23. lipnja) i Švedskom (27. lipnja), prenosi portal Vijesti.hr.

 

Izvor: bljesak.info
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *