full screen background image

SROMAŠNA BOSNA PONOVO POMAŽE NARODU SIRIJE: Medžlis islamske zajednice Živinice zahvaljujući građanima prikupio oko 20 tona brašna za narod Sirije.

--

Zahvaljujući velikom odzivu građana prije nekoliko dana je Medžlis islamske zajednice Živinice prikupio oko 20 tona brašna za narod Sirije.

Nakon što je krajem decembra MFS-EMMAUS pokrenuo akciju prikupljanja brašna i dječijih pelena za narod Sirije, akciji se ubrzo pridružio i Medžlis islamske zajednice (MIZ) Živinice. Naša uspješna saradnja sa MIZ Živinice te uzajamno pomaganje dalo je i nove rezultate u ovoj akciji.

Na naš poziv ovaj Medžlis je preko džemata na području Živinica pozvao građane da se uključe u ovu humanitarnu akciju.

Tako je prije nekoliko dana  ispred harema Islamskog centra Živinice dovezen MFS-EMMAUS-ov kamion gdje su građani imali priliku predati svoje donacije. Na naše zadovoljstvo odazvao se veliki broj građana te je za 4h  prikupljeno oko 20 tona brašna. U akciji prikupljanja i utovara pomogao je veliki broj članova omladinskog udruženja Medžlisa koji se okupio na ovoj lokaciji.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo MIZ Živinice, njihovoj vrijednoj omladini, a posebno se zahvaljujemo građanima koji su prepoznali važnost ove humanitarne akcije i uručili svoje donacije.

mfs-emmaus.ba

loading...Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *