full screen background image

Stanivuković: Nema razloga da se Banja Luka i Sarajevo mrze. Ljudima je dosta toga, vidite gdje nas je dovelo

--

Pristup Bosne i Hercegovine NATO-u je već odlučen, a fora domaćim političarima je da se potkusuruju tom završenom temom, stvarajući vještačku netrpeljivost između Banjaluke i Sarajeva, izjavio je u političkom magazinu “Acta” na TV Alfa poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković.

“NATO je već na ovim prostorima, NATO je na granici, ali i unutar, pa samo onaj ko je slijep to ne vidi. To je pitanje nečeg što je već odlučeno. O tome sad odlučuje međunarodna zajednica, važniji faktori, a naši političari to pitanje koriste za potkusurivanje.

Ako je neko determinirao put RS i BiH prema EU, krenuli ste i prema NATO-u. Zvaničnici SNSD-a su te stvari već potpisali. Sa strane mog naroda logično je da nisu za to, to je neko ko vas je napadao, bombardirao. Principijelno je i moralno da to ne treba podržati, ali Radmanović je to već potpisao, kazao je Stanivuković, prenosi “Alfa.tv“.

Prema njegovim riječima, vještačku netrpeljivost između naroda stvaraju političke elite.

“Nema razloga za vještačku netrpeljivost između Banjaluke i Sarajeva, ne znam zašto se ne bismo voljeli. Znate kako mađioničari rade trik, da pažnju čovjeku na jednoj strani, a na drugoj “mane”. Tako i kod nas, stavi se pažnja na mržnju, a ovamo se milioni stavljaju u “padže“. Evo ja sam se u Sarajevu slikao ispred crkve iz 14. vijeka, pa valjda to govori da je Sarajevo i srpsko, kazao je Stanivuković.

Spreman da se pokloni žrtvama genocida

Osvrnuo se i na “nepomirljivo” pitanje između Bošnjaka i Srba: Srebrenica i genocid.

“U međusobnom sukobu svi su dobili štetu. Ako tri strane imaju interes da ovdje bude dobro onda svaka strana treba da izrazi empatiju, saučešće i razumijevanje i krivnju, ali i da se pokloni prema žrtvama. Ja sam spreman da to učinim. Izgubio sam strica u ratu, ali u tom periodu moja porodica je čuvala jednu bošnjačku porodicu. Nije narod kriv, krivi su oni na vrhu, političke elite. Mržnja se danas spustila između običnih pješaka, a ovi gore kuhaju i žive dobro, pojasnio je Stanivuković.

Kako je kazao dok se politike Sarajeva i Banjaluke bave pričom voljeti ili ne voljeti Sarajevo, mladost je zavoljela Berlin, Beč, Ljubljanu.

Moj život je moja poruka

Mlađahni političar, vjeruje da svojom modernom politikom, načinom istupanja u javnosti, ali i putem društvenih mreža promijeniti stanje u zemlji.

“Politika je za mene jedna najplemenitija vještina, a to znači da pomažete svom narodu da živi bolje. Svaki dan imate priliku da donositi najbolje moguće odluke koje mogu pozitivno uticati na život građana. Moj život je moja poruka. Kada vidim da moj narod u Republici Srpskoj i u Bosni i Hercegovini shvata šta im govorim, koje su moje poruke to mi daje motivaciju i energiju da idem dalje. Zbog ovog posla, ovog poziva ja živim. Ja sam Draško samo ako radim ovo, rekao je Stanivuković.

Izvor: bhdijaspora.net
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *