full screen background image

STRAŠAN Dokument: Stotine glasova u Sarajevu dopisane Amaru Dovadžiji SDA džihadisti iz NIŠIĆA koji se obučavao u Egipatskim vojnim kampovima

--

Amar Dovadžija je bio  zastupnik u Kantonu Sarajevo ali je u javnosti najviše poznat po tome sto je suprug ubijene Have Dovadžija – Šljivić koja je autom pregažena na Nedžarićima od strane Semira Rastodera.Nedugo zatim ne dočekavši ni godinu od smrti supruge koju je upoznao u Egiptu dok je studirala na Al- Azhar univerzitetu on se ponovo oženio. Dovadžija živi na Nišićkoj visoravni nedaleko od Sarajeva i pripadnik je radikalnog ogranka SDA, a povezan je i sa vehabijskim pokretom. Nekoliko medija je zaprimilo papir u kojem se mole da istraže navode o krađi glasova u sarajevskoj općini Novi Grad.

Očit dokaz izborne pljačke je sarajevska općina Novi Grad, čiji je načelnik Semir Efendić iz SDA. U ovoj općini brutalno je prekršen Izborni zakon kada je veliki broj biračkih odbora, umjesto 30 dana prije izbornog dana, postavljen samo jedan dan prije izbora.

Također, Općinska izborna komisija Novi Grad, kako saznajemo, odbila je akreditirati veliki broj posmatrača iz drugih stranaka, dok su oni iz SDA dobivali akreditacije bez problema.

Nakon zatvaranja biračkih mijesta glasovi su dopisivani sljedećim “Velikim Muslimanima i vjernicima” Adnana Efendića i Amara Dovadžije čije je prezime na dokumentu ispod netačno napisano jer je riječ o Amaru Dovažiji a ne   Dovežiji kako stoji.

Amar koji za sebe voli reći da sve radi po principima vjere i u vjeri te da je veliki vjernik ovaj put je u ime vjere i Islama u BiH pokrao na stotine glasova!  Zar tako veliki bošnjaci i vjernici tumače vjeru?

Nikada niti jedna agencija nije istražila niti se zanimala na prošlost ovog islamiste koji je tempirana bomba. Obuke u radikalnim kampovima u Egiptu stavljaju ga ispred Mevlida Jašarevića po stepenu opasnosti, ali on i dalje obavlja svoje dužnosti unutar SDA kao i radikalnu propagandu kojom zavodi sarajevsku djecu.

izvor: ekspresno.org

 

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *