full screen background image

SUKOB SRBA I KOSOVSKE POLICIJE U ŠTRPCU Incident zbog gradnje mini hidroelektrane, policija upotrebila BIBER SPREJ I PALICE (VIDEO)

--

U Štrpcu je danas došlo do sukoba grupe Srba i kosovske policije, u kome je povređeno dvadesetak ljudi iz Štrpca koji su pokušali da spreče prolazak bagera do mesta gde su započeti radovi na gradnji mini hidrelektrane.

Srbi su blokirali lokalni put, a kosovska policija je, kako bi ih uklonila, upotrebila biber sprej i palice, objavila je TV Most, dok RTS navodi da su na terenu i specijalne jedinice kosovske policije ROSU.

Povređenima je prva pomoć ukazana u Domu zdravlja u Štrpcu.

Nakon dvomesečnog protesta za odbranu reka Šar planine, kada su meštani uspeli da izdejstvuju sklanjanje bagera, danas je on uz pratnju specijalnih policijskih jedinica ponovo počeo da kopa kod mesta Obereke.

Bager je juče ponovo krenuo ka mestu za izgradnju mini-hidroelektrane, ali su meštani uspeli da ga vrate bez incidenata.

Žitelji Sirinićke župe okupili su se ispred opštine Štrpce i zahtevaju da im se obrate nadležni, koji su obećali da radovi na gradnji mini hidroelektrane neće biti nastavljeni, prenela je TV Most.

Izvor: blic.rs
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *