full screen background image

SVE LAŽI MILORADA DODIKA: Nećete vjerovati što je sve građanima obećavao predsjednik Republike Srpske

--

Jedna od zadnjih je da on nikada nije sreo niti imao kontakt sa Behdžetom Pacolijem, ministrom inostranih poslova Kosova. Uskoro je sam Pacoli u izjavi za pojedine medije rekao kako Dodika zna dugo “Mislim da je to bilo 2002. godine. Dodik me pozvao u Banju Luku. Tada sam bio na jednom poslovnom sastanku u Sarajevu i on je zamolio da dođem do njega. Prihvatio sam. Dogovorili smo termin i on me čekao na aerodromu u Banjoj Luci”, kazao je Pacoli i nastavio:

“Nažalost, sastanci u Sarajevu su bili vrlo dinamični pa sam zakasnio. Ipak, g. Dodik me strpljivo čekao malo duže, zbog čega sam mu se izvinio. Sjećam se da smo imali odličan sastanak. On je želio da tada investiram u Rafineriju nafte u Bosanskom Brodu. Meni se prijedlog učinio zanimljivim i bio sam voljan uložiti. Na kraju, to se ipak nije desilo”.

Ovo je samo posljednja laž u kojoj je Dodik uhvaćen. Pored ove, izdvajamo samo 10 laži koje su zvučale nevjerovatno i u trenutku kada su bile izgovorene, jednako kao i sada, kada je postalo jasno da od tih priča nema ništa:

1. Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik obećao je sa vlasnikom kompanije “Komsar Enerdži” Rašid Serdarov izgradnju TE Ugljevik tri, ulaganje 700 miliona evra i 800 novih radnih mjesta. Danas, od HE “MRSOVO”, osim kamena temeljca postavljenog prije nekoliko godina nema ništa.

2. Farmlend je slučaj zbog kojeg je Dodik slagao obećanje na obećanje, laž na laž i na kraju, kad je njegov lični govedar isisao sve što se moglo od kreditnih i potsticajnih sredstava pustio i radnike i firmu niz vodu. Laž je koštala budžet Republike Srpske, kao i uvijek.

3. Vjerovatno jedno on najvećih obećanja i laži je mreža aerodroma u RS. Kako je to govorio Dodik: “U našim planovima je aerodrom na Sokocu, jedan funkcionalan, koji može da primi određenu vrstu letjelica i da uspostavimo bolju komunikaciju unutar RS i nakon toga ide modernizacija aerodroma u Bijeljini”. Naravno, tu je i neizostavni aerodrom u Trebinju.

4. Milorad Dodik rekao je da će Turistički centar “Klekovača” kod Drinića, kada bude izgrađen za 12 godina, biti jedan od najreprezentativnijih turističkih centara ovog dijela Evrope. Dodik je istakao da je ovaj impozantan projekat jedan od najvažnijih za Republiku Srpsku. Vrijednost projekta je trebalo da bude oko 280 miliona evra, ali se trenutno se na Klekovači odmaraju samo medvjedi.

5. Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da su u završnoj fazi pregovori o privatizaciji Banke Srpske i dokapitalizaciji od 300 miliona evra. Banka Srpske je u međuvremenu propala i postala ogroman finansijski uteg oko vrata građana RS.

6. Elektroautomobil iz RS je možda i jedna od najvećih laži Dodika kojom je manipulisao narodom i za milionski iznos oštetio RS, te omogućio ogromno bogatstvo sebi bliskim ljudima.

7. Dodik je obećao da će novi helikopter Vlade, za koji se Srpska zadužila 10 miliona KM, biti korišten samo za hitne slučajeve i intervencije koje se ne mogu drugačije sprovesti, da bi ga na kraju koristio u kampanji i pokazivao svojim omladincima na stranačkim skupovima.

8. Sljedeća laž je izgradnja Termoelektrane u Gacku. Helikopteri, ČEZ, baloni u nebu, veselje… sve je to Dodik obezbjedio ne bi li ubijedio narod u novu laž koju im je servirao. I uspio je, a nakon svih ovih godina ona je ostala samo laž, koja ni dalje ne blijedi. Jedino su Čehe zamjenili Kinezi.

9. “Referendum je 2018., tražićemo otcjepljenje. Usvojili smo i Deklaraciju naziva ‘Republika Srpska – slobodna i samostalna’”. Referendum je sproveden, ali ne o nezavisnosti već o Danu Republike, pa je i taj poništen i sveden na neku vrstu ankete, koji više niko ne spominje.

10. “Uskoro 70 miliona evra ruskog kredita”. Krediti nikad nisu došli, pa je u pomoć pristupio MMF sa svojim parama…

Izvor: ekspresno.org
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *