full screen background image

Tajne žena koje uvijek dožive orgazam

Za većinu žena doživaljavanje vrhunca tijekom seksa nije lako. Možda nisi dovoljno opuštena ili ti misli odlutaju ili ne poznaješ dovoljno dobro svoje tijelo. Koji god razlog bio, stručnjaci za seks imaju nekoliko objašnjenja kako neke žene uvijek dožive vrhunac.

Samozadovoljavanje

Više od polovine žena svoj prvi orgazam doživi masturbacijom. Samozadovoljavanje je najbolji način da upoznaš svoje tijelo i saznaš što te točno uzbuđuje. Vrlo je bitno da točno znaš što te dovodi do ekstaze i da svom partneru pomogneš i podučiš ga.

Uvijek misle na svoju G tačku

Osim poznate G tačke, žene imaju još tri erogene tačke unutar i oko vagine, koje su povezane i stimuliraju klitoris i vrh klitorisa ili G tačke koja je gotovo uvijek zaslužna za postizanje vrhunca. Tačnije, njena stimulacija.

Ne preskaču predigru

Predigra je vrlo važna i ako traje dovoljno dugo (u zavisnosti od onoga koliko je ženi potrebno) uzbudit će ženu do neviđenih razmjera. Predigra je “tajno oružje” pomoću kojeg će svaki muškarac dovesti svoju partnericu do najboljih orgazama. Ona je uvod u seks i okidač za “gubljenje kontrole” nad umom i tijelom. Masaža, maženje, poljupci, šaputanje, oralni seks… sve je to dio predigre.

Otvoreno pričaju što žele i vole

Možda zvuči kao nimalo lak zadatak, ali jedino ako žena otkrije šta je uzbuđuje i šta je dovodi do vrhunca, njen partner će moći to i sprovesti u djelo. Vrlo je važno da partner zna šta te uzbuđuje, šta ti godi, a šta ne. Zato, nemoj se sramiti već budi iskrena i razgovaraj s partnerom.

Ne stvaraju sebi pritisak da postignu orgazam

Tačnije, ako se silno trudiš i očekuješ orgazam svaki put tijekom seksa, sama sebi stvaraš stres i vrlo je vjerojatno da ga nećeš doživjeti. Što si opuštenija i što manje razmišljaš, to ćeš brže i češće doživjeti vrhunac.

 

Izvor: sutra.ba
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *