full screen background image

THOMPSONU UMJESTO VUČIĆA ODGOVORIO ŠEŠELJ: “On peva o klanju i ubijanju, jer Hrvati drugo u istoriji nisu imali!”

--

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je povodom napada hrvatskog muzičara Marka Perkovića Thompsona na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, da niko častan i normalan ne može da voli njegove pjesme, jer je on ” pevač pokolja i ubijanja, budući da su Hrvati samo to i imali u svojoj istoriji”.

Predsjednik Srbije Aleksadar Vučić nije želio komentirati izjavu hrvatskog pjevača Marka Perkovića Thompsona koji je rekao da se “Vučić vjerovatno prepoznao u pjesmi “Bojna Čavoglave”, jer je on jedan od četnika koji su huškali i borili se na drugoj strani”.

 

Kako piše Informer, Vučić se samo nasmijao i krako rekao:

 

– To stvarno ne želim da komentarišem!

 

No, umjesto Vučića, hrvatskom muzičar je odgovorio njegov bivši partijski šef, vođa srpskig radikala, i presuđeni rati zločinac,  Vojislav Šešelj.

 

– Tompson je pevač pokolja i ubijanja, jer su Hrvati samo to i imali u svojoj istoriji. Pa kako onda neko častan i normalan može da voli takve pesme i da navija za njih. Čak ni ono malo poštenih i časnih Hrvata ne želi za njih da navija – rekao je Šešelj.

 

Lider SRS kaže da ga ne čudi Thompsonov besmisleni napad na Vučića:

 

– Daleko su oni od bilo kakve civilizacije i civilizacijskih tekovina. Jer kako drugačije objasniti to što se njihova predsednica Kolinda onako sramno uvijala i vrckala pred premijerom Rusije Dmitrijem Medvedevim ili što je ulazila u svlačionicu sa golim hrvatskim fudbalerima koji su slavili pevajući pesme u kojima slave ubijanje Srba. Još je samo falilo da se i ona skine gola i da zaigra, rekao je Šešelj.

Šešelj je podsjetio i na riječi srpskog pisca Jovana Dučića koji je svojevreeno rekao:

 

-Vi Hrvati ste najhrabriji narod na svetu, ali ne zato što se nikoga ne bojite, već što se ničega ne stidite – zaključio je Šešelj.

 

Podsjećamo, Thompson je gostovao u emisiji “Bujica” osječke televizije Z1 i tom prilikom se osvrnuo i na izjavu predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića, koji je rekao kako ne može navijati za Hrvatsku jer nogometne pobjede slavi pjevajući ustaške pjesme Marka Perkovića Thompsona.

 

– U Hrvatskoj se nakon plasmana u polufinale oseća duh zajedništva, kao početkom devedesetih ili nakon “Oluje”, ili kao kad su nam se vratili generali Gotovina i Markač. Što se tiče Srba, zaista me ne zanimaju šta slušaju ili da li su gledali ili nisu, to je meni nevažno. Vučić se sigurno prepoznao u pjesmi “Bojna Čavoglave”, jer je on jedan od četnika koji su huškali i borili se na drugoj strani. Za očekivati je da mu smetaju moje pjesme – rekao je Thompson.

Izvor: SB
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *