full screen background image

TUGA I BIJES: Ljekar iz Kosovske Mitrovice otkrio kako je izgledao trenutak kada su donijeli ranjenog Olivera Ivanovića…

Ljekari su pokušali sve za Olivera Ivanovića, ali nije bilo spasa.

 

Srbija je i dalje u šoku zbog ubistva Olivera Ivanovića. Nepoznati napadači pucali su u Ivanovića 16. januara oko 8.15 sati, dok je ulazio u svoju kancelariju.

 

Teško ranjenog Olivera našla je komšinica i odmah pozvala Hitnu pomoć, koja je Ivanovića prevezla u bolnicu.

 

Dr. Milan Ivanović, direktor Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, jedan je od ljekara koji su se u utorak svim silama trudili da jednog od najpoznatijih predstavnika kosovskih Srba otrgnu iz kandži smrti.

 

„Više od sata smo pokušavali da ga reanimiramo, ali rane su bile smrtonosne zbog povreda vitalnih organa i trenutnog iskrvarenja.

 

Hitna pomoć ga je do KBC transportovala u roku od samo nekoliko minuta, međutim, dovezen je bez vitalnih znakova života.

 

Uradili smo sve što smo mogli, i svi smo bili potreseni, iako smo medicinski radnici, kada smo oko 9.30 sati morali da proglasimo smrt“, rekao je Ivanović za beogradske “Novosti”.

 

Doktor je rekao i šta je osjetio u trenutku kada je shvatio da Ivanoviću nema spasa.

 

„Obuzeli su me tuga, bes, osećaj gorčine… Oliver i ja smo, što je poznato, bili politički neistomišljenici, stavovi su nam se razlikovali oko strategije, načina i metoda u ostvarivanju srpskih interesa na Kosovu i Metohiji.

 

Međutim, istovremeno smo bili i saradnici u periodu od 1999. do 2001. u Srpskom nacionalnom veću. SNV je tada bio krovna organizacija za Srbe, koja je organizovala odbranu od nasilja koje se prelivalo s juga.

 

Naš posao je bio da ohrabrimo građane da ostanu ovde na ognjištima, i mislim da smo tada postigli jedinstvo.

 

Uticali smo na to da Srbi ostanu na ovim prostorima, da tu rade i omoguće vlastima u Srbiji da se s više aduta uključe u rešavanje problema na KiM“, objašnjava Ivanović.

 

On je rekao i da je porodica bila saglasna sa tim da obdukcija bude urađena u mitrovičkom KBC-u.

 

„Ekipa obducenata konstatovala je šest ulaznih i četiri izlazne rane, pri čemu su dva metka iz njegovog tela izvađena tokom obdukcije.

 

Olivera je pucano mučki, s leđa, i obducenti su odmah decidirano potvrdili da je u pitanju atentat koji su izvršile profesionalne ubice“, rekao je dr Ivanović.

 

Izvor: SB/Alo.rs/Novosti.rs
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *